Sunday, December 12, 2010

Petrosains KLCC

Memandangkan sekarang musim cuti sekolah, MLP sibuk ajak jalan2...'umi, lama dah tak pergi jalan2..tido kat hotel yang ada kolam'...bukan tak nak tapi kami dah pun confirm bulan 1 nanti nak ke Langkawi so cuti nak jgk simpan..lagipun musim cuti sekolah kebykannya sdh 'full'..so kami decide bawa dia pergi Petrosains (me tahu dia mesti suka coz dia mmg minat sains)...Tengok le camne dia 'explore' tmpt ni.


Harga tiket

Tengok tu semua benda dia nak cube...


Di Petrosains ni more to education...kanak2 boleh melihat macamana bentuk muka bumi...hidupan di zaman purba...cara2 carigali minyak...dan mcm2 lagi... 

                                                 
Yang paling menarik kanak2 mrka boleh menaiki 'helikopter' untuk meninjau 'Pelantar Minyak'... sempatlah jgk kami meninjau 'kediaman' para pekerja pelantar atas kapal tu...

Inilah 'helikopter'nya...

MLP macam biasalah..kesana kemari..memang semua tempat nak tengok..nak di jadikan cerita ,dlm satu bilik tu adalah katil double decker...dia siap baring lagi kat bhgn bawah tu...then dia panjat ke bhgn atas..haa..TERKEJUT...tengoklah muka dia yg terkejut sgt gara2 tengok 'patung manusaia' ada atas katil..hmm nsib baik tak jatuh..

Tengoklah muka dia...
Ingatkan lepas tu nak le window shopping kejap.... tapi kepala pula berdenyut2...after lunch terus je balik rumah...                                     





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...