Wednesday, January 19, 2011

Langkawi Part 1 - Dataran Helang

Sebenarnya dah lama me dan Aisyah (biras) plan nak pergi holiday ke Pulau Langkawi..kalau tk silap mid of 2010 lagi..everything we book early..akhirnya tercapai lah hasrat kami..we go for 3D2N only...Kami berlepas pada hari yg sama tp berlainan flight..

Boring jgk menunggu lama kat airport...sengaja kami dtg awl coz tak nak kelam kabut..nasib baik awl2 lgi me dah book for luggage (ada sumber2 yg ckp free tp fyi kalau naik Air Asia tk ada yg FOC except hand carry luggage 7kg/person only)..check in pun me dh settle online so semuanya berjalan lancar..



Kami  berlepas pukul 4.30pm  dan alhamdulillah selamat sampai di Langkawi Airport lebih kurang 5.20pm..mulanya risau juga kalau MLP tak selesa coz ini 1st time percutian kami by flight..tp dia pula more excited...Fendy n family jemput kami dr airport(mrk sampai dulu coz flight pagi).

Kemudian kami terus ke Dataran Helang yang terletak berhampiran Jeti Kuah..kata org kalau dh sampai ke pulau ni tak sah kalau tak bergambar depan 'Helang Besar' yg menjadi mercu tanda kat sini..so bermulalah 'acara' posing2..

3 of us..
MLP Rifqi  n cousins....
Fendy n family..
Hari dah lewat...perut pun dah menyanyi...we decided to have a dinner nearest place only...me yg sememangnya 'alahan' dengan masakan akhirnya termakan nasi ayam mamak..tb2 je tekak me terasa loya (me pun tak tahulah knp tekak ni tk bleh terima masakan mamak)...anak bujang me pula ntah apa pula yg tak kena...merajuk tak nak makan...so 'tapau' aje untuk dia...



Penatnya...so kami balik ke tpt penginapan di Malibest Resort...lokasinya di Pantai Chenang...cantik sangat tempat ni..tenang..I love his place...tapi ada jgk pemandangan yg 'seksa' mata memandang...fyi yg stay kat sini kbykannya 'omputih'.....bila dh jmpa katil rasa malas nak keluar tapi rasa rugilah pulak, dtg dr jauh tp melepak je kt bilik...so keluar kejap jln2 kat Mali Walk ( memang meriah..ala2 Pengkalan Kubur bezanya waktu shj coz operasinya waktu mlm dan ramai 'omputih.).. 

Kepenatan yag teramat sangat..sekejap je pusing2 kami balik ke chalet...'TIDO TIME'

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...