Thursday, January 20, 2011

Langkawi Part 3 - Beras Basah Island

After breakfast me call Pak Su (aku cari kat internet psl sewa bot n pakej ke 3 pulau.. Hoping Island, Beras Basah Islad & Dayang Bunting Island)...bkn ape kalau awl2 dh dapat contact person sng skit..masa pun jimat...so kami sewa satu bot hgnya rm250..bla sewa 1 bot mcm ni sng ckit semuanya ikut kepala kami..1st time nak naik bot takut pun ada..maklumlah lautan tu luas,..me dah le tk pandai berenang..tapi dah lama sikit seronok pula rasanya..




di jeti sebelum naik bot...

seronok di buai ombak akhirnya Rifqi tertidur...
Setelah menempuh perjalanan hampir 1/2 jam kami sampai di jeti Pulau Beras Basah....pulau ini tidak jauh dari Pulau Chenang dan Pulau Rebak Besar...ia sebahagian drp 104 gugusan Pulau Langkawi dan Kedah.. pantainya sgt  jernih sgt .....dr jeti nampak jelas anak2 ikan berenang...pasirnya pula putih dan halus...

FYI, kat sini banyak sangat monyet2 liar berkeliaran...so kalau datang sini jgnlah nak 'tayang' makanan yg di bawa...sempatlh jg kami menyaksikan pelancong cina di panjat dek monyet gara2 npk beg plastik berisi makanan...takut la pulak kami nak melintasi kelompok mrk ni bila dah tengok aksi 'ganas' macam tu..

monyet2 liar...

MLP plak pantang npk pantai je mula lh merengek nak mandi...even matahari terik atas kepala nak juga dia mandi....so utk melepaskan 'rindu dendam'nya Mr Hubby benarkan jg..so he have to monitor...Afrina dan Adib pun join sekali..



 aksi2 putera kesayangan me..
Hampir sejam kami berada di sini ....so have to move for next destination...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...