Tuesday, March 15, 2011

Aku Harus Tabah Dan Kuat...

Mcm lama je me tak update blog...bukan ape sejak balik kg bz memanjang...di + pulak hati dan perasaan yang tak de mood nak berblog...dlm fikiran me skrg fikir pasal Chek aje...  3 hari kt kampung mcm skjp sgt...tak sempat me nak berbakti lebih pada Chek dlm keadaan dia mcm tu...sedihnya hati hanya Allah yg tahu...kali ni sakit Chek lagi lame dr biasa...x de selera makan..asyik mengadu sakit badan..ssh nk bernafas...lastly me yg 'sesak nafas'...setiap kali me update psl Chek airmata mesti menitis...3 mlm me tido sblh Chek...kata org tido2 ayam coz Chek mmg x tido lena...katanya sakit2 badan...perut pedih...kdg2 me terfikir knp Allah beri dugaan mcm ni pd Chek...tapi sbg hambaNya kita kena redha...setiap yg diberi dan terjadi ada hikmah di sbliknya..Me hanya mampu berdoa semoga Chek tabah dan kuat semangat...semoga Allah s.w.t sentiasa mndgr doa hambaNya ini spya Chek sembuh seperti sediakala....



Rifqi n chek...syg chek..

Apa yg merisaukan me kesihatan ayah pun tak berapa baik...dan di saat2 mcm ni baru lah kami dapat lihat betapa caring dan kasihnya ayah pada Chek (yg selama ini tak pnh kami lihat depan mata)...Ayah akan duduk disisi Chek...mengusap belakang..urut kaki dan tgn Chek..terjaga di tgh malam pun sempat lagi menjenguk..selimutkan Chek... kasih syg yg di bina hampir 50 tahun....me tahu ayah risau coz dh seminggu Chek tak boleh bangun.... 

kasih seorang suami..so touching..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...