Saturday, April 16, 2011

MLP Rifqi 8th Birthday Celebration @Mc D Alamanda

Alhamdulillah...syukur kepada mu Ya Allah .....2morrow MLP Rifqi  bakal mencecah usia 8 tahun...tangis...senyum..ketawanya pengubat hati me n Mr Hubby...




Plan for his edible image on Bday cake but...

Memandangkan this year kesihatan my mom n grandma was no good  so after discuss wf hubby and of cse wf Bday Boy...kami decide not to 'celebrate' as usual but just celebrate ber3 aje...before that utk memenuhi permintaan MLP..coz bday dia so kenalah ikut...his favourite place...and he enjoy it...







Dah puas main baru le dia igt lapar...1st we  plan nak celebrate kt Secret Recipe...unfortunately...tmpt sume dh penuh..my MLP dah merengek lapar..pegi Kenny Rogers pun sama, kena tggu giliran..last choice, we went to McD .


A piece of cake only...



But we not forget his present...dan seperti bsanya kami sruh dia pilih ape yang dia nak......
1st, that day he request a new bicycle wf gear....so we give it in advance...2nd...ini lah dia..

Kasut Ben10...
and 3rd (yang selalu dia tanyakan...bila Iqi nak  dpt ADIK..sedihnya ummi( coz ummi n abah pn sama)...huhu....tp me hanya brthu dia semua tu hanya  Allah s.w.t saje yang mampu memenuhinya....so Iqi mesti sentiasa berdoa setiap kali lps solat krna Dia sentiasa mendengar...)..kalau ada kta tgok cute mcm 'abg' tak...hehe ayt memujuk tu...

wajah penghibur hati umi dan abah...

  For his friend at school...sdh menjadi tradisi MLP, for his bday dia akan bawa some goodies for his friend...


Ready to distribute to his classmate n teacher..
Some pic wf his classmate, snap by class teacher (Cigu Nurhani - thanks a lot to you)....nsib baik dpt cikgu yg sporting n understanding...kbtlan on that monday ada plak 1 of his classmate celebrating her bezday...



2 Benar ....his the only one yg x pkai songkok..hmm

wf  Cikgu Nurhani n bday girl...

Sunday, April 3, 2011

Outing @ Subang Parade...

Lama betul rasanya me tak pegi area Subang....since Abe Mat (my brother)move to Equine Park..Actually
we have appointment to meet someone somewhere around..so b4 that kami pusing2 dlu kt Subang Aveneu...ingatkan tpt ni best coz dr luar nmpk happening je but bla dh msuk dlm mcm tk de ape yg menarik...tp sempat le jgk me shopping some clothes for MLP..

After meet wf that guy...MLP dh bising2 coz belum dapat brg yg dia nk (as usual klau pg SC mane2 pun ade aje brg dia nk beli...x yg kcil .... yg bsr..x yg mhl...yg murah)..sabo je lh umi...so kami drop kt Subang Parade kjp...jln2 jgk perut pula mtk di isi....tbe2 plak teringin nk mkn BA donut so pegi beli n we have our lunch at McD aje..

After that sambung shopping lagi....MLP pya turn plak..so me tumpang le sekaki..we grab one pair of shoe for his coming bday...entah brp  hadiah in advance kami beli utk bday pun tk tahu le...but for him...who else...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...