Tuesday, May 31, 2011

Lunch Treat by Gowry @Secret Recipe...

Hmm...rezeki dtg lagi...Hari ni one of my dept staff dgn murah hati nye blanje kami lunch di Secret Recipe BBB (habis dh itu yg pling dkt).....

Aik...sempat ke Gowry???  Lunch break 1/2 hr je...apapun makan free pye psl ...so ape lgi misi di teruskan.."Norma, ordering is on you"....hmm....my pleasure apa slhnya order aje bkn kna byr pun..hehe.. 
It's the time...ape lagi rushing le...

Makan time..
Sume licin....kcuali 1..hehe..

PIC..pls pay for it..sempat lg tapau kek..


Anyway Thanks a lot Ms Gowry for spending us lunch and cake...hmm very nice...
lbih2 lgi makan free...hehe..





Saturday, May 28, 2011

Balik KG Jengka

Bestnya...rasa mcm dh lama tak blik Jengka....the person yg pling happy of cse le MLP....kbtulan plak Mr Hubby kena fetch MIL dtg BBB for kenduri at Mak Teh's(hubby's aunt) house...even  skjp..kre ok lh..at least trubat rindu....

B4 that we drop by BTR 1st to fetch Aisyah n ank2....jalan plak jem giler...tension di buatnye...ntah nape hr ni trslap langkah ..bsanya after subuh kmi dah gerak...hmm dh nsib bdn..so pity to Mr Hubby..sbr ye Dling, kslapn yg tk di jangka...trlpe lh plak school holiday dh start.

Akhirnya stlah berhenti Temerloh..sana sini..smpai le kt Jengka...hmm..mak mskkn hidangan istimewa menyambut kepulangan kami..hehe..n 1st time aku makan Nasi Kebuli..sedappp....

MLP kalau sampai kt kg byk le aktiviti yg membahagiakan dia....berkepit dgn Uwan aje..



Tolong Uwan siram pokok bunga..sambil tu siram uwan skali..
On the way balik dek krn Mr hubby sleepy so brhrnti le kjp kt R n R Lanchang....anak2 mengambil kesempatan mem'pau' uwan...uwan dgn baik hatinya 'ambik lah nak beli ape'....sbr mak mlyn kerenah cucu2 yg notti especially MLP..


Rifqi yg ske nyakat Adib...


Setiap perhentian..aiskrim...aiskrim..n aiskrim..



Dek kerana kebosanan dlm kereta Uwan jadi mangse 'buli'..ksihan Uwan..apa bleh buat...dah namanya cucu lyn aje lah ye mak..


Friday, May 27, 2011

Lunch Treat @Mohd Chan Abdullah...10Q Kong, Erin & Su..

Today  me & the gang makan free..rezeki hari jumaat le katakan..Alhamdulillah...our lunch treat sponsor by ...Ah Kong, Su n Erin...sempena..sempena ape yerk...tk ksh le sempena apa..biar aje lh mrka yg tahu....anyway...

..CONGRATULATION TO THEM...

Hmm...rezeki hari Jumaat....org kata rezeki jgn ditolak...

Makan2 time...layannnn...




Tq....

Saturday, May 21, 2011

Rindu Nak Menulis..Tapi Moodnya Hanyut...

Rasa macam dh jrg2  me tak update blog.....mood 'kemalasan'...entah lah mcm ada sesuatu menyebabkan me jadi malas nak update blog...lately byk sgt perkara yang menduga kehidupan kami...

P&C untuk di ceritakan...tapi important thing it's not about our marriage...Alhamdulillah di usia perkahwinan kami yang bakal mencecah 10 tahun kami bahagia...ikatan kasih & sayang bertambah erat..

Apa yang perlu kita ingat setiap ujian dan dugaan itu dtg dariNya...Allah akan menduga hambaNya setakat kemampuan kita..

Monday, May 16, 2011

Kesian...bukulali MLP Terseliuh...

" Ummi, tadi kan..masa pendidikan jasmani kaki Iqi kena tackle..Iqi  nak dh nk shoot msuk gol"...hmm 'tackle' apa maksud me pn tk tahu...rupa2nya maksud dia kaki kena tahun dengan member masa main bola..patut le jln pun smcm je...buku lali dh swollen...Nak marah pun ada...dh le this week exam...




Me n Mr hubby naik risau di buatnya...so call frens to ask for Tukang Urut..nsib baik ada ...nearby plak tu...
Call that pakcik, after 10.30pm only free..tak ksah le jji mlm ni jgk settle...nsib baik esoknya cuti...at 1st MLP relax je...kami plak yg risau klau dia menjerit n nangis kena urut...check pya check rpa2nya dah byk kali kakinya terseliuh...kata pakcik tu, maybe bla sakit ckit2 dia buat x tahu aje..hmm...me fhm sgt...'budak kebal'...pya le keras hati ..nk menangis pun dh di thnnya....but lastly air mata lelaki keluar jgk...hihi..cian anak  ummi...sbr ye syg..nak cpt baik kan...



Amaran dari Abahnya to MLP ....next time jgn main bola lagi, ok!!!...

"Boleh caye ke Darling dia tak main lagi....ckp je boleh le..mcm le tk knl perangai ank  kite.."

Selamat Hari Guru




Selamat Hari Guru....khas buat Cikgu-cikgu yg pnh mengajar me


di SKK




&  SMKK...







Tiba2 terasa rindu pulak kt cikgu2...manalah mrka skrg...dah pencen agaknya...Cikgu Wahab (yg selalu gaduh ngan aku)...Cikgu Kasmawati..Cikgu Rohani...hmm...ramai..dan yg paling me igt sgt Arwah Cikgu Aziz Saat...cikgu yg mgjr aku mgnal sastera...me sentiasa jd 'contoh'..almaklum lah bdk tk minat sastera..cikgu mgjr...me mkn kacang kt blkg...minat tak minat dpt jgk 'B'..kira ok lah tu..apapun Al fatihah utk arwah...semoga roh beliau dicucuri rahmat dan di tempatkan dikalangan org2 yg beriman...






....TERIMA KASIH CIKGU...


Sunday, May 8, 2011

Mother's Day @ McD Alamanda


Selamat Menyambut Hari Ibu buat semua ibu2...aspecially to Chik (my mum) &Mak (my MIL) ...



Hari Ibu...kata MLP, Selamat Hari Ummi le coz dia pggil me Ummi....Apapun gelaran yang dipanggil..ummi ..mama...ibu..mak..chik..mek...

Alhamdulillah me juga diberi peluang untuk bergelar seorang ibu...ummi kepada Rifqi Naqiuddin...Syukur yg tidak terhingga kepadaMu Ya Allah....

Cerita pasal celebration Mother's Day...destinasi...nearby at kfc Alamanda...simple
celebration...makan2..then a  prezent fr MLP...purse n lipstick..not surprise coz me pilih sendiri...even hgnya tk seberapa yg penting ingatan dia to his ummi...n his wish to me...tq dear for the prezent...ummi suka...tq so much...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...