Sunday, June 26, 2011

Balik Jengka...

Memandangkan my dear hubby tak keje this weekend  and tk de ape2 plan so why not kami balik kg....walaupun semalaman aje at least dpt jgk kami menjenguk mak & adik2 kt kg....Org paling seronok balik kg ....ermm sape lagi MLP le...klau ckp bab blik kg , bg dia mcm nak sambut Merdeka..happy le sgt...


Before bertolak ke Jengka we drop by  BTR to fetch Aisyah n ank2 ...almost 2 hours kmi smpai kt Temerloh...then lepak2 dlu sne...pegi bfast bgai...bru brtolak blik jengka. ...balik awl2 pun Mak tk de kt rumah cz ikut rombongan kwin ke Tganu...

Afternoon bru blik Jengka...hmmm perut pun dh menyanikan irama keroncong minta di disi...Alhamdulillah smpai je rmh Mak semuanya dah terhidang { tq to my biras, Wani cz mskkan lunch utk kmi...}..As usual klau dh jmpe dgn biras aku yg 1 kple mmg berborak aje lh...smbil tu melayan si kecil Auni yg smkin lsk...MLP plak dgn aktiviti 'wajib' dia...computer games..lbih2 lg ada plk my BIL yg mlyn...11pm cmtu bru maka smpai rmh...trkjut kmi bla mak cite van yg dia naik tbe2 kuar api ..Alhamdulillah nsib baik tk de ape2..

Esoknya kami ke Jerantut...teman mak beli brg2 dapur...MLP ape lagi..kejenya 'mengepau' je..itu lah utgnya bla ramai pakcik makcik...hehe..then Mak belanje kmi mkn kt fav. restoran dia kt ctu..ktanya itulah restoran pling bersih kt area tu ...Restoran Azza...

Mcm bsa bla nak off back to KL...MLP mule lh merengek tk puas hati...'ala kejap je kta kt kg. Iqi tk puas lg main'.....hmm klau nk ikutkan dia smpai ble pn tk puas...then we drop by @ RnR Lanchang to fetch Aisyah n ank2...on d way kt Karak hjn lbt sgt...dh jdi  mcm 1 fenomena, bla hjn aje mesti ada accident...klau tk slap me spjg highway Karak tu rsnya lbih dr 5 accident...apa puncanya??? hmm...buka mata dan sendiri fikir...tp yg pasti paling utamanya pemanduan yg tdk berhemah dan pentingkan diri sendiri tanpa memikirkan keselamatan org lain{ bkn ape bla dh drive mcm tu diri sdri dh tentulh x syg).....around 6+ kmi dh smpai Kajang...ALHAMDULILLAH.....

Monday, June 20, 2011

Selamat Hari Lahir En Hubby Tercinta...

Alhamdulillah...today genap le umur my Hubby, Rozaiemi Ghazali ........ 





Selamat Panjang Umur Darling...Semoga Allah s.w.t sentiasa melindungi dan memberkati hidup Darling..
Semoga tabah menghadapi segala ujian dariNya...yang pasti susah dan senang Ayang dan anak sentiasa di sisi ..

We Love U so Much...


Sunday, June 19, 2011

Father's Day @Muzdalfa Fried Chicken

Happy Father's Day...Selamat Hari Bapa..खुश पिता के दिन...父亲节快乐...幸せな父の..apapun bahasanya yang pasti ianya ucapan khas utk seorang bapa...Ayah..Papa..Abah..Daddy..




This year sdh 8 tahun my hubby become a father..a really wonderful father to our little prince, Rifqi Naqiuddin...So as we plan go for simple celebration @nearby place sje.....memandangkan kami tk pnh try lgi kt tmpt ni so we decide to try it......
MFC (Muzdalfa fried chicken...terbelit gk lidah MLP nk nyebutnya)....this place a bit different fr KFC or pizza cz ianya 2 in one concept..Nak makan pizza bleh..nk mkn aym goreng pn boleh...


Nyam2..
Sedap ke??


Gift utk abah...bought by MLP by his own money..:-)

Before balik sempat le MLP lepaskan gian mcm zaman2 tadikanye...



Note : 

Selamat Hari Bapa buat ayahanda tercinta Mat Lazin Bin Sulong..jasa dan pengorbanan ayah takkan ku lupa sehingga ke akhir hayat..Semoga ayah dikurniakan kesihatan yang baik...Saayg ayah..
Ayahanda tercinta

Saturday, June 11, 2011

Kenduri Kahwin @ KualaTerengganu

This week rasa mcm peak sgt, after kenduri rumah Mak Teh, next to Pak Ngah (hubby's uncle) house...ke Ganu le plk...kenduri sambut menantu....ikut plan asal tak nk pegi cz hubby pun mcm tk larat nak drive, but since his BIL willing to follow so he become a 'driver' (tq abg Din)...

Off to K.Tganu almost 10pm....kt KL traffic jammed le plak...huh..terasa kepenatannya...On the way sempat le berhenti kejap for late supper at McD Kerteh..Alhamdulillah kami sampai ngam2 azan Subuh berkumandang dr Masjid Unisza...Ngantuknya but happy to being there...

Sebelum acara bermula kami berangkat ke Homestay yg telah disewa oleh Pak Ngah utk kami utk 'menyiapkan diri' n berdandan bagai....boleh tahan dan comfortable...take a rest for a while..even kami tak sempat pun tido kt situ coz sampai early morning...suppose to stay 1 nite but BIL plak have job to be done by tomorrow afternoon.


Homestay for us....
   


Saudara-mara...




Ketibaan pengantin

MLP yg merengek kepenatan


After semua dah selesai we all take a chance pegi jalan2 skjp kt K.Tganu...our destinataion is Taman Tamadun Islam yang terkenal dgn Masjid Kristal (2nd time kami smpai kt cni after 2yrs klau tk slap)....not many place to go coz hari dh malam...



@ Masjid Kristal...frustnyer gmbr blur..


Dah penat berjalan...perut pun dah lapar...ape lagi dinner time le...so Pak Teh Atan (hubby's uncle) bawa kami makan @Pantai Teluk Ketapang...so delicious...ikan, udang n sotong goreng tepung yg ranggup..even semua tu me tk leh mkn but ttp me melantak coz tk thn nengoknyer...yummy....tambah sedap bla sekali sekale mkn beramai2 mcm ni...bkn sng nk berkumpul even nak complete..


Menjamu selera...

Note : Tq to PIC yg belanja malam ni...

Alhamdulillah semua dh kenyang..so we have to ready balik ke Jengka...saat2 'berpisah...


Time to say goodbye...

Perjalanan yg memenatkan...2am dh sampai Jengka..1st time dlm sejarah rasanya long distance on one day trip...so tired...sempat lh kami melelapkan mata ....

Sblum bertolak ke KL sempat le kami menikmati nasi lemak air tgn Mak yg sememangnya sedap...n melayan keletah si cute Auni (ank BIL, Khairul)...syoknye ada baby ...hehe :-)



so cute little girl, Auni...


Tuesday, June 7, 2011

Aku Rindu....

Rindu ???? hmm...kata org bla bercinta rindu kt buah hati...dh nikah rindu plak kt suami { itu pun klau berjauhan tp mr hubby selalu dkt dimate n dihati:-) }...dah beranak ni rindu plak kt anak...

Nak di jadikan cite MLP ni since last week asyik tdo rmh org je(bkn org lain pun..nenek sdre dia jgk..alsnnya nk 'stay' dgn Uwan)...me lh yg boring cz tk de teman utk borak n gaduh2 syg.....

This week plk dh ikut Uwan nye blik kg...huhu...going to miss you my dear...terasa lmbtnye nk tggu hr khamis....InsyaAllah tak ade aral melintang this Friday bru bleh jumpa...Nasib baik le boleh 3G...at least terubat gak rindu dihati...



at his Pak Teh's house wf cousin bro n sis..

Rajinnye anak ummi....
wf his cousin bro, Adib...

Note : Photo by his uncle..Thanks Fendy.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...