Sunday, June 26, 2011

Balik Jengka...

Memandangkan my dear hubby tak keje this weekend  and tk de ape2 plan so why not kami balik kg....walaupun semalaman aje at least dpt jgk kami menjenguk mak & adik2 kt kg....Org paling seronok balik kg ....ermm sape lagi MLP le...klau ckp bab blik kg , bg dia mcm nak sambut Merdeka..happy le sgt...


Before bertolak ke Jengka we drop by  BTR to fetch Aisyah n ank2 ...almost 2 hours kmi smpai kt Temerloh...then lepak2 dlu sne...pegi bfast bgai...bru brtolak blik jengka. ...balik awl2 pun Mak tk de kt rumah cz ikut rombongan kwin ke Tganu...

Afternoon bru blik Jengka...hmmm perut pun dh menyanikan irama keroncong minta di disi...Alhamdulillah smpai je rmh Mak semuanya dah terhidang { tq to my biras, Wani cz mskkan lunch utk kmi...}..As usual klau dh jmpe dgn biras aku yg 1 kple mmg berborak aje lh...smbil tu melayan si kecil Auni yg smkin lsk...MLP plak dgn aktiviti 'wajib' dia...computer games..lbih2 lg ada plk my BIL yg mlyn...11pm cmtu bru maka smpai rmh...trkjut kmi bla mak cite van yg dia naik tbe2 kuar api ..Alhamdulillah nsib baik tk de ape2..

Esoknya kami ke Jerantut...teman mak beli brg2 dapur...MLP ape lagi..kejenya 'mengepau' je..itu lah utgnya bla ramai pakcik makcik...hehe..then Mak belanje kmi mkn kt fav. restoran dia kt ctu..ktanya itulah restoran pling bersih kt area tu ...Restoran Azza...

Mcm bsa bla nak off back to KL...MLP mule lh merengek tk puas hati...'ala kejap je kta kt kg. Iqi tk puas lg main'.....hmm klau nk ikutkan dia smpai ble pn tk puas...then we drop by @ RnR Lanchang to fetch Aisyah n ank2...on d way kt Karak hjn lbt sgt...dh jdi  mcm 1 fenomena, bla hjn aje mesti ada accident...klau tk slap me spjg highway Karak tu rsnya lbih dr 5 accident...apa puncanya??? hmm...buka mata dan sendiri fikir...tp yg pasti paling utamanya pemanduan yg tdk berhemah dan pentingkan diri sendiri tanpa memikirkan keselamatan org lain{ bkn ape bla dh drive mcm tu diri sdri dh tentulh x syg).....around 6+ kmi dh smpai Kajang...ALHAMDULILLAH.....

2 comments:

azam said...

seronok balik kg??......

maamieiqi said...

seronok...tak bleh balik kg jauh, balik kg dekat pun jadi le..terubat jgk rindu kt org tua..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...