Saturday, June 11, 2011

Kenduri Kahwin @ KualaTerengganu

This week rasa mcm peak sgt, after kenduri rumah Mak Teh, next to Pak Ngah (hubby's uncle) house...ke Ganu le plk...kenduri sambut menantu....ikut plan asal tak nk pegi cz hubby pun mcm tk larat nak drive, but since his BIL willing to follow so he become a 'driver' (tq abg Din)...

Off to K.Tganu almost 10pm....kt KL traffic jammed le plak...huh..terasa kepenatannya...On the way sempat le berhenti kejap for late supper at McD Kerteh..Alhamdulillah kami sampai ngam2 azan Subuh berkumandang dr Masjid Unisza...Ngantuknya but happy to being there...

Sebelum acara bermula kami berangkat ke Homestay yg telah disewa oleh Pak Ngah utk kami utk 'menyiapkan diri' n berdandan bagai....boleh tahan dan comfortable...take a rest for a while..even kami tak sempat pun tido kt situ coz sampai early morning...suppose to stay 1 nite but BIL plak have job to be done by tomorrow afternoon.


Homestay for us....
   


Saudara-mara...




Ketibaan pengantin

MLP yg merengek kepenatan


After semua dah selesai we all take a chance pegi jalan2 skjp kt K.Tganu...our destinataion is Taman Tamadun Islam yang terkenal dgn Masjid Kristal (2nd time kami smpai kt cni after 2yrs klau tk slap)....not many place to go coz hari dh malam...



@ Masjid Kristal...frustnyer gmbr blur..


Dah penat berjalan...perut pun dah lapar...ape lagi dinner time le...so Pak Teh Atan (hubby's uncle) bawa kami makan @Pantai Teluk Ketapang...so delicious...ikan, udang n sotong goreng tepung yg ranggup..even semua tu me tk leh mkn but ttp me melantak coz tk thn nengoknyer...yummy....tambah sedap bla sekali sekale mkn beramai2 mcm ni...bkn sng nk berkumpul even nak complete..


Menjamu selera...

Note : Tq to PIC yg belanja malam ni...

Alhamdulillah semua dh kenyang..so we have to ready balik ke Jengka...saat2 'berpisah...


Time to say goodbye...

Perjalanan yg memenatkan...2am dh sampai Jengka..1st time dlm sejarah rasanya long distance on one day trip...so tired...sempat lh kami melelapkan mata ....

Sblum bertolak ke KL sempat le kami menikmati nasi lemak air tgn Mak yg sememangnya sedap...n melayan keletah si cute Auni (ank BIL, Khairul)...syoknye ada baby ...hehe :-)



so cute little girl, Auni...


2 comments:

azam said...

jauhnya perjalanan dari KL....boring highway

maamieiqi said...

Memang sgt memboringkan tp sbb fkir srnok nk jmpe sdra mara hilang ckit rsa boring tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...