Sunday, July 24, 2011

Balik Kg Lagi...Durian oh Durian...

DURIAN....me mmg suke mkn durian...igt dlu ms kecik2 nk pegi skolah tu smpt lg mkn durian..dlu ms pregnantkan MLP pun ngidam nk mkn Raja Buah ni... even hg sbijik rm32 sggup gk Mr Hubby belikan..almaklumlh bini tgh mgdam...caye tak sebiji kurang seulas aku balun sorang je..sib baik tk de ape2..coz kt org2 tue buah ni panas so bhye tuk baby...Alhamdulillah smenye dh slmt n MLP pun love durian so much...

**Credit fr Google search**

Since this wk Hubby x keje so as plan kmi blik Jengka..kbtln Mak pun beria2 suh kmi blik...siap tempahkn buah durian utk ank cucu {Alhamdulillah..rezeki kmi dpt mkn durian fresh dr dusun..Thanks a lot Mak} .So pgi2 lg kmi dh bertolak...jln smooth jer till kt toll a bit jam cz ada konvoi 'moto bsr'..

Curi2 snap dr Kete..

Alhamdulillah almost 10++am kmi smpai kg...Sampai2 je me nmpk buah Nam Nam...kte org Klate..buah 'Katak Puru'..buruk kn nmanye tp rsenye best...sweet n sour...klau ms kecik2 dlu slalu mkn kt rmh nenek..MIL mcm thu2 je me teringin nk mkn buah ni..

Sweet n Sour...nyum2

After that terus btolak ke Lepar...our destination utk balun durian..hehe..But a bit frustrated...durian x byk yg gugur..tp dh rzki kmi so ade ler wlaupun x byk...

Nyum2...

Actually kmi 'berkampung' kt rumah mak my biras ...thumbs up to this family..really friendly..trse mcm kt rmh sndiri..mcm2 hidangan yg disediakan...termasuklah sejenis kuih yg me tk pnh makan...

Kuih Dangai...sedap....

Fresh dr pokok...

My MLP as usual kalau bab balik KG ni mmg dia suke...tk kire lh KG sape...jji KG..n mcm bse jgk sikap peramahnya ...yg tk kra sape n di mane...he will have a new fren...


After lunch badan pun dah penat..so balik le ape lagi...Anyway Terima Kasih tak terhingga pada tuan rumah yg bersusah payah melayan dan menjamu kami...kalau mcm ni selalu le kmi blik Lepar..hehe..Thanks a lot Wani..

Huh terase pntnye badan...nite time my MIL sbuk menyiapkn kuih koci kgmrn ank dia (sape lgi..my Hubby ler)...me??tukang bulatkan tepung n slbihnye tukang tengok...bab bungkus membungkus mmg failed...menantu o menantu..

Selamat di rasmikan oleh....
Esoknye for 2nd day kami ke Lepar lgi tuk ambil durian yg Mak tempah ....this time K.Long and Sah's family also join ....We can't get much cz durian tk byk gugur..kire ok ler tu at least ade jgk sebakul utk bwk blik utk di bhgi2kan..after lunch kmi blik Jengka n almost 4 pm  kmi bertolak balik KL.

3 comments:

mizzkechique said...

akak..mekaseh bubur duyan tu.. =)

azam said...

aduss.....terbaik nih....sedapnyer....

maamieiqi said...

MK...same2..itu jer yg termampu akak bwk...nk bwk lebih2 krg ada plk yg memekak..:-)


Abe Aze....sedap2..hehe...puji diri sendiri...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...