Sunday, September 25, 2011

Tetamu2 di minggu terakhir Syawal 1432H...


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم Assalamualaikum wbt

Hmmm...almost seminggu me tak meng'update'kan blog...idea dn cite kalau nak ikutkan byk...tapi bila kemalasan melanda...otak pun jd beku...tambah pulak dgn badan yg rasa kurang sihat...

Seawal pagi kluar bfast dlu...then memenuhi permintaan MLP on weekend mcm biasa kenalah bwk dia beriadah..berbasikal...even dia pun not feeling well..risau jgk cz dia mengadu sejuk2 bdn...maybe pertukaran cuaca di tmbh pulak dgn keadaan berjerebu...

Memandangkan hari ni my hubby's sibling nk dtg beraya kat rumah so fikir punya fikir...menu ape yg nak dimasak...simple n easy..nasi lemak ayam berempah & bihun goreng aje...lagipun nak kejar masa pegi kenduri lagi..

Seronok bila sekali sekala berkumpul ramai2...dek seronok terlupa nak snap gambar they all....Alhamdulillah semua dah selesai..Thanks to my SIL, BIL , biras2 n Pak Cu Mak Cu kerana sudi ke teratak kami yg tinggi dan memengahkan nafas uols..

Friday, September 16, 2011

Santai di pagi Jumaat...

Cuti hri Jumaat ??? Kalau dlu masa kt kg(Klate) cuti hr Jumaat tu di kira weekend...since me dah keja n stay kt S'gor ni rsa mcm janggal plak cuti hari Jumaat....Ye lah kt cni dh sinonim weekend on Sunday....tapi btlan as semua dah tahu hari ni off bcz of Malaysia Day & jatuh plak hr Jumaat.. anyway Selamat Menyambut Hari Malaysia buat semua rakyat Msia..



Mcm bsa klau da je hari cuti ,MLP sbuk le mgjak keluar...nak main basikal katanya...so destinasi paling dekat Tmn Tasik Cempaka....






Abah pun teringin yea...



After that dah penat....perut pun dh berbunyi....so kami cari le port yg 'sejuk' ....MLP ape lg.. KFC le abah...layan aje le...

Tuesday, September 13, 2011

So surprise...Anyway good boy...

Start  today till 15.9, MLP 'direhatkan' dr sekolah...bukan saje2 dicutikan tapi  coz of murid thun 6 exam UPSR...so kelas MLP digunakan....  

As usual...even cuti sekolah ke...weekend ke...we train him kena jgak wake up early..klau tak Subuh ntah kemane...lgi pun tak elok bangun lmbt..nanti ssah rezeki nak dtg...mcm le MLP faham..hehe...

Biasenya klau pagi2 tu me akn remindkan slps settle everything, kena le kemas  tempat tidur..bukan ape klau tak di latih dr kecik ssah nnti, so hopefully klau dia tidur rumah org ke..kt hostel ke hopefully he will bring this habit... ...

Ermm...so surprise..this morning mase me menjenguk bilik, dia tgh mengemas bilik tanpa disuruh...Alhamdulillah..ada improvement...Good Boy...Saayang ank Ummi...


 tengah 'mengerjakan' kain selimut...

Hati Ku Tersentuh......

Entry ni macam tak menarik tapi menyentuh hati me as a mother...mula2 rsa kelakar pun ade...lps tu rsa terharu le pulak bila membacanya....




Nak di jadikan cerita...MLP  sejak sekolah ni memang le asyiknye ....hilang kasut...hilang songkok...hilang stokin...mcm2 ler...belum lgi bab tertukar kasut lain sebelah...kdg2 nak mrhkan dia 100% pun tk bleh jgk cz ada masanya its not his mistake...klau dah kasutnya dipakai dek org lain dlu..dia terpaksalah sarung jgk kasut tu even bkn dia punya..itu kira nasib baik..pnh jgk kasut hilang langsung tk jumpe...sbr je lah Ummi...

TAPI tang ni lah yang buat Ummi terharu sgt...

v
v
v
v




Takut Umminya marah so the best way..dia bg ler 'love letter' ni...
Anyway ur apologize was accepted my dear ...

Friday, September 2, 2011

Rumah terbuka @ Cousin's House..

Disbbkan mlm tadi kami sampai lewat so tak dapat lh nak beraya kemane2...1st paln nak kerumah nenek dulu tapi kblan ada jemputan open house rumah cousin kt Bunut Susu so kami konvoi 3 kereta ke sana..

Seperti yang dijangkakan kami terpaksa meredah very bad traffic....adoiii..dgn cuace yg pns terik....klau nak diikutkan 45mnit dah boleh smpai sne...ini almost 2 jam bru le sampai ke tmpt yg dituju...

selepas menjamu selera..

Thursday, September 1, 2011

Our 10th Anniversary...

♥. ˜*•. Alhamdulillah 1.9.2011... Genap Sudah 10 tahun Usia Mahligai Kami....MaaMie...♥. ˜*•.

Semoga Allah s.w.t sentiasa merahmati perkahwinan kami sehingga ke akhir hayat kami berdua...Alhamdulillah sepanjang  tempoh sedekad perkahwinan kami 99.99% tenang & bahagia...(0.01% tu dh lumrah dlm perkahwinan...mustahil kalau tak pernah ada perselisihan faham...cuma bezanya small @ big matter..ape yg penting segala masalah ditangani dgn bijak...kompromi dan discussion...InsyaAllah segalaNya selamat dgn izinNya)


Sesungguhnya me amat bersyukur dikurniakan seorang suami yang begitu memahami damn menyayangi diri ini seadanya....Alhamdulillah walaupun kami belum berpeluang menambah zuriat ke2...me ttp bersyukur sekurang2nya Allah s.w.t menganugerahkan kami seorang cahaya mata sbg pengikut kasih sayang antara kami ber2...


Our  lovely Little Prince Rifqi Naqiuddin...

Aidilfitri 2011@ Kelantan...

Alhamdulillah...seronok sangat bila kt kg...berkumpul adik beradik..tp disebabkan 2n Raya baru balik Klate..tak sempat le nak jumpa spt sblumnya..Kalau 1st Raya for sure semua berkumpul rumah nenek.

Mcm biase...kalau blik Klate aku mmg tension dgn bad traffic....nak kemane2 pun kena fkir 2 3 x....nak pegi kedai beli barang pun bkn main 'seksa' lagi...Tapi nk buat mcmane...dah lumrah bla perayaan itu lh yg perlu ditempuhi...Coz of that byk spending mase kt rumah aje.


Hubby yg bz melayan ank buah n cucu sdra me..


Then ke rumah nenek....

Iqi n moyang
Then @ sister house ...(Kat belakang rumah)
Cucu2 saudara...beraya tnpa parent cz keje..

Kasihan baby ni..rindukan papanya..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...