Wednesday, October 19, 2011

Kata-kata itu...membuatkan aku terharu..:'(..

Semalam mcm biasa lepas keja hubby n me will pick up MLP ....biasanya once turun je dari rumah Cik Za (my younger sis yg take care of him lps balik sekolah) dia akan mula lah dgn story kat sekolah..psl kawan2...pasal belajar...psl cikgu...

But semalam langsung tak cakap psl kat sekolah tp me pula yg risau tanya itu ini since skrg ni dia tgh final exam..Tiba2 aje dia bersuara.."ummi..ummi, Iqi nak cakap ni tapi ummi jgn marah ye"...hmm suspen je...dlm otak me ni fikir ini mesti kes dia tak dpt jwp soalan exam...rupa2nya tak..."ummi, tahu tak malam tadi Iqi mimpi..masa tu Iqi ngan abah pegi surau..balik aje dari surau Iqi tengok rumah kite dah runtuh...masa tu ummi tgh mandi..kami terkejut le..pas tu Iqi tgok ummi dah meninggal..Iqi sedih..Iqi cium ummi..Iqi nangis...."...then me nampak air mata dia bergenang...but still control..malu agaknya...but it's touching my heart as a mother...Then me ckp kat dia.." ok..itu semua mainan tido.."...tp dia tak puas hati lagi..."tapi Iqi bace doa ngan semua ayat yg abah suruh baca tu, nape mimpi lagi"...me.."hmm..maknenya Iqi tu kena selalu dgr ckp Ummi ok..kena jadi good boy"..."oo..macam tu ke, ok lah Iqi tak nak ummi mati"...he should know setiap yang hidup akan mati....tapi me malas nak explain lebih2 kat dia..nanti kan bertambah sensitiviti dia...

Anak oh anak

3 comments:

azam said...

:)
touching......

mizzkechique said...

alamak, sayunye.. :((

maamieiqi said...

MK n Azam :
Yup so touching...umminya pun rse nk nangis sama...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...