Monday, October 24, 2011

Sorry sayang...Ummi tak sengaja...

Nak di jadikan cerita..this weekend only MLP n me aje kat rumah..Mr. Hubbby have to work...Macam biasa aktiviti on weekend banyak kerja rumah nak dibereskan...MLP pulak since dia dah habis exam me bagi kelonggaran untuk nonton tv (biasanya waktu nonton dia ada timing)...dan buat 'keje' sendiri...

Biasalah kalau berdua dgn  MLP kat rumah ada aje point yang dia create buat ummi ni naik angin....dah marah karang dia ckap le " ummi ni asyik marah je..sabar..sabar tu kan separuh drp iman"...Anak oh anak klau tak dimarah karang lain plak jadinya...

Entah kenapa semalam tak pernah seusia MLP dan tak terlintas di hati me nak keluarkan perkataan tu kat dia...rasa bersalah sangat...takut pun ada..coz kata org tua2 setiap perkataan yang keluar dari mulut ibu tu kan 1 doa....Ya Allah..hanya Engkau yang tahu sebesar zarah pun tiada niat dihati me mengeluarkan perkataan tersebut...menitis air mata me bila ingat semula waktu tu..even masa mengetuk keyboard ni pun airmata ni bergenang..

Kesabaran me tercabar sangat dan entah mcm mana...terkeluar perkataan 'bodoh'..yang tak pernah dan yang selalu me jaga sbg seorang ibu supaya tidak mengeluarkan perkataan yg tdk sepatutnya...terus MLP terdiam...dlm keadaan marah me suruh dia masuk bilik n tidur...dia ikut aje...Ya Allah..apa yg me dah buat...rasa bersalah sangat..

 Then me masuk bilik dia...konon2nya nak salam(cz biasanya  klau sblum tidur dia akan salam dulu)...tapi bila me usik dia mengelak2..so me buat2 tanya.."nape marah ummi ?"...tiba2 aje dia menangis teresak2.."ummi cakap Iqi bodoh".....sedia maklum me bersalah...so I hug him and  explain that word accidently come out..." Ummi tak sengaja Sayang...sorry ok..lain kali jgn buat mcm tu lagi..ada sbb ummi marah ...psl 'bodoh' tu ummi mmg tak sengaja...Iqi good boy..tido ye...macam biase baca doa dulu"..then baru lah dia stop crying tapi sedu sedan tu still ada... 



Balik aje hubby , me cerita le pasal tu coz rasa bersalah masih ada...lega sikit bila hubby cakap tak sengaja kan so tak pe but next time better careful coz as a mother every single word come out of yr mouth is a wish...Thanks Darling to comfort me..n I feel better...

2 comments:

mizzkechique said...

adeh, sentap sgt dia tu kak..

maamieiqi said...

ye lah..akak pun ntah camne bleh kluar word tu..nasib baik my apologize accepted...klau tak rsa berslah sgt ngan dia...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...