Saturday, October 15, 2011

Ummi nak masak..ambik le sayur tu...

Ini cerita si anak bujang kesayangan me.....his character pantang dia tengok menda baru je dia cuba...ada baik dan ada juga buruknya...semua ni pengaruh tv punya psl..MLP ni suka sgt nonton backyard science astro tviq tu...maybe itu jgk slh satu sbbnya dia mmg suka sgt dgn subjek science...dan kalau dah tengok teorinya selagi tak dpt buat praktikal selagi tu le dia tak puas hati...

Nak di jadikan cerita...tibe2 1 hari tu dia tanya."ummi, ummi ada kapas tak"...me wonder gak apalah nak dibuat dgn kapas tu...Lps tu dia tanya lagi.."ummi, nak pinjam mangkuk beh tak ?..Hmmape lah nak di buatnya...Di carik2nya kapas tu di masukan dlm mangkuk...pas tu di letaknya biji kacang hijau {habis uncang 'batu seremban' tu dikoyak dek nak ambik biji kcg hijau kat dlm tu}..then dia letakkan sedikit air..di biar je kat dlm bilik air tu..

Satu hari me ckp kat hubby rasa macam nak goreng bihun tapi tak de sayur tak best pulak..Tiba2 aje MLP menyampuk.."ambiklah sayur yg Iqi tanam tu"...hmm sbr je lah ummi..Inilah hasil 'tanaman' dia yg tak seberapa tu..
v
v
v
v





Lawak betul anak ummi ni...tauge sbyk tu buat lekat celah gigi je..:-)...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...