Tuesday, November 22, 2011

Cuti Sekolah vs Kenduri (19-22/11/2011)

 
Yesss...today balik kg...wahh..cuti sekolah ajer terus balik kg..haa...kan me dah habaq awal2 that day nak simpan cuti coz bulan 11 nak cuti byk...hmm......cuti org pun ko nak kesah...Brg2 sume dah siap packing...MLP dah tak sabar dah nak jumpa Uwan,Ayah n Chek

After Solat Jumaat kami bertolak balik Jengka...n next day morning kami bertolak balik Kelantan bersama dengan rombongan  pengantin ( my hubby's cousin kahwin dgn org Pasir Putih so sambil2 tu boleh le kami balik jenguk my parent)...

Alhamdulillah akhirnya kami sampai di tempat penginapan di Sweet Beach Resort, Tok Bali....Boleh tahan jugak tmpt ni....hehe...malu la pulak aku ank jati Kelantan pun tk pernah sampai sini...tapi alhamdulillah akhirnya sampai jugak..yg bestnye 1st time sampai dgn hubby n ank sekali..



@1st plan nak overnite kat kg je tp tak sampai hati pulak bila Pak Cu dah siap sewakan chalet utk kami complete wf BFast lagi...lagipun besoknye senang nak berkumpul dan bertolak dr sini..so we decide balik kg kejap...ayah dah berkali2 call tya cucunye tak sampai2 lagi...risau jgk kalau dia terasa coz tak tido kt kg...nasib baik bila me explain dia fhm..Kebetulan plak nite time they all plan nk wat BBQ so tak manis le klau tak join the group kan..


BBQ Time...


Orang cbuk nak makan, dia cbuk le nak main...nasib baik ade Tuk Andak yg rajin melayan..

Tgh syok membakar n makan tiba2 angin kuat sgt...teringat le pulak kat Tsunami ....dah le dekat dgn pantai..nauzubillah...rupa2nya itu petanda hujan lebat nak turun...ape lagi masing2 berlari masuk bilik...dh semua kepenatan...cuaca pulak sejuk...hmm...ape lagi..zzz.

Kepenatan....
Esoknye before ready ke rumah pengantin lelaki sempat le kami lepak kat pantai jap...nak mandi tak boleh coz ombak besar...dah kebetulannya musim tengkujuh....MLP dah bising2...1st day sampai pun dah cbuk nak mandi pantai...nak mandi kolam...but a bit disappointed ..nak mandi laut tak boleh...nak mandi kolam..hmm..kebersihannya kureng ( bukan nak condemn tp itulah hakikatnye..biasanya kami stay kat hotel @ resort tk pnh jumpa yg mcm tu..tak le teruk sgt cuma kurang memuaskan..)

Breakfast....nasi dagang...nyum2...



Tengok muka dia...then ade hati pulak nak mandi laut...pegi2 je ombak besar..he :-(..
Cz nk mandi x boleh terpaksalah abahnye melayan main takraw...

After that semua get ready utk pegi rumah pengantin...hujan lebat pulak tu..disebabkan hal yg tak dpt dielakkan dan hujan yg berterusan kami semua 'berarak' agak lewat dlm hujan lebat...mana yg pakai 'high heel' n kasut bagai terpaksalah tukar pakai selipar jepun...


Kenduri dlm hujan...
Alhamdulillah walaupun hujan lebat semuanya selamat...Amin...kepada pengantin baru Syida & Hafiz.....Tahniah....Semoga perkahwinan kalian kekal keakhir hayat dan cepat menimang cahaya mata.....lepas kenduri sanak saudara rushing bertolak balik ke Pahang coz risau hujan berterusan...kami berempat(termasuk MIL) balik ke kg to spend our holiday kat kg tercinta...yezza... Hujan yang berterusan ....akhirnya kat depan rumah 'naik' air...

Banjir...

Esoknya walaupun hujan planning kami tetap diteruskan...pegi jumpa adik ipar kat KKTM Pasir Mas...pas tu terus je ke Rantau Panjang ...ape lagi.... time for shopping ler......


Bantal peluk Ben 10..hadiah dr Uwan..

B4 balik kami ke KB semata2 nak makan di Restoran Nasi Ulam Kg Kraftangan..memang sedap dan puas hati sgt...murah pulak tu ( 2 ketul ayam kg, seekor ikan keli, ulam2an, 3 ekor ikan bakar saiz sederhana, sayur lemak putih dan 1 jag air semua tu hanya rm32.90)  

Alhamdulillah..dah kenyang...hujan pun dah reda...
Esoknya perjalanan kami slps habis bercuti dalam hujan lebat sgt...nampaknya musim tengkujuh dah tiba..sepanjang perjalanan hujan tak berhenti langsung...


Hujan lebat...

Masuk jer negeri Pahang cuaca terang benderang.....Alhamdulillah kami selamat sampai ke Jengka...take a rest kejap dan off to KL...

2 comments:

azam said...

chek dgn ayah sihat??

jumpa raya haji hari tu......kak ma xbalik....semua g rumah, kecuali ayah la...hehehe

bila boleh bertemu??

maamieiqi said...

Sorry lmbt reply..jrg2 update blog lo ni..ayh bsalh dia jgo rumah..
mai le jln cni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...