Friday, December 30, 2011

Masterchef Junior...

 
Masterchef...hmmm semua ni gara2 rancangan masterchef le agknye ni...Skrg ni pantang aje me kat dapur dia pun muncul....siap tanya nak buat ape..hari ni nak masak ape?Rupa2nya ada maksud yg tersirat...

Tibe2 aje.."ummi..ummi Iqi nak tolong boleh tak...?"..bila ckp tak payah karang dia jwb pulak nak bljr pun tak boleh ke...hmm mcm2...siap ckp lagi tu..."nanti ble dh dewasa...Iqi dah kawin..isteri x sihat ke bolehlah Iqi tlong dia msk..kan senang...x pyh beli kt kedai "(hehe..cam ada maksud tersirat aje...)..

Klaulh sampai ke 'besar' mcm ni kan bagus...

Thursday, December 29, 2011

Cuti Panjang...yezza...

 

*****HOLIDAY MOOD*****


Wahh...bestnye...start besok my company (bile mase pulak me jd tokey ni....tmpt me keje le..) shutdown sampai le 4.1.2012... bercuti sakan tu.....PLAN ???? ...sudah termaktub this weekend kami kena balik kg...Mak dah siap remind berkali2....'Jangan lupe..Pakcik Jenal buat kenduri nnti..deme balik lah..'..hehe lebih kur ang cmtu le ayt MIL...apapun InsyaAllah..mmg perancangannya nak balik..nor bcz of kenduri tp Mr Hubby  dah mula rindu kt maknye...me n MLP pun same ..:-)...

SELAMAT BERCUTI....DAN SELAMAT BALIK KG...DAN SELAMAT KEMBALI...SEMOGA PERCUTIAN DAN PERJALANAN KITE DILINDUNGINYA...

Saturday, December 24, 2011

Semuanya Dia Nak Buat Sendiri...



 Nak Citer pasal ape n sape lagi klau bukan MLP...Rifqi Naqiuddin....a.k.a Iqi...adik...Rifqi...Naqiuddin...since dia dah dapat semua buku teks an buku aktiviti...dr last week lagi sibuk dok tanya ummi ni..."ummi, bila nak balut buku Iqi ni..Iqi nak cuba buat sendiri"...patut lah dia beria2 rupa2nya ada makne...ok..good also..at least dia ada keinginan berdikari...

Terbentang luas...


Hmm...tu lah keja dia...ukur dan gunting...selebihnya ummi lah yang buat...tak pe slowly...Good boy....sbnrnya dia dah excited nak sekolah..lama sgt tggl kawan...rindu kat kawan2 katanya...hmm ummi faham kat rumah ni awak sorang2 je...

Friday, December 23, 2011

Anak Abah...

 

Hmm.....tak tahu nak wat entry ape...suddenly me teringat a few photo yang snap last nite...nak dijadikan cerita...abahnya dapat new uniform...so balik rumah test ler..nak tahu size ngam ke tak...tup tup...tengoklah ape yang dikerjakan MLP...anak oh anak...siap cakap lagi...hensem jugak Iqi pakai macam ni...hmmm..ye lah anak...

Bantal di jadikan model...sbr aje lah...

Thursday, December 22, 2011

Result PMR Dah Keluar..

 

Bukan main lagi excited...mcm le me yang dpt result...anak pun jauh sekali...but still anak jgk ...anak buah...Pagi2 lgi me dah  menyibuk call my sis ,Kak Ze nak tanya psl result ank dara dia....tp katanya belum dpt lagi...

Then me call empunya diri....tup2 dia jwp..'result ado doh kt tange Cikgu la Cik Ma..tp ore takut nk gi ambik'....ee budak ni...org excited dia pulak tkut...but me tahu knpe..coz dia tkut x leh nak compete dgn abgnye (last year PMR dpt 8A)..kbtlan dua2nye sme2 SMBP...

She said nnti kejap lagi pegi tgok...tggu kengkawan kononnya...hehe..walhal nk cover nervous tu...tbe2 je masuk mssg...'Cik Ma, ore bleh 8A..Alhamdulillah...sejuk perut ibu mengandung...walaupun ank buah but me tumpang happy for my sister...mmg rezeki my sister..bru aje dpt result her son{5A in UPSR then dpt lagi good news...tbe2 je terlintas..mdh2an my son dpt menjejaki langkah his cousin...InsyaAllah..apapun ummi sentiasa mendoakan yg terbaik..

CONGRATULATION TO MY NIECE ...Hernanadiah..


Sunday, December 18, 2011

Persediaan Sekolah MLP Rifqi Naqiuddin...

 

Alhamdulillah tahun depan MLP dah nk masuk std 3...mcm biasa dr awal kami membajet...buat kira2 le kononnya...+- rm500..itu @1st le...kata org ank sorang ape nak risau...tp bsal la bila ank sorang tu le yg buat kita excited buat prepareration even dia dh nk msuk djh 3 semuanya nk yg baru...

Buku sekolah...Alhamdulillah kami dah settle awal2..once Koperasi sekolah start jual je buku2 tu terus je kami beli...bkn apa klau last minute nnti byk dah hbis....Then kami ke Uniform Gallery Warta start looking for baju2 color pink {mcm lucu je ank bujang me nk pkai bju wna pink..tp nk wat camne prefect sekolah dh di ttpkan wna tu.}..then misi mencari baju melayu la plak..punya lah seksanya..dh fed up mencari lastly we decided pegi Silk House beli kain je n tempah hbis cite..




Misi seterusnye mencari pula seluar sekolah also kat Uniform Gallery but yg ni kt  Seri Bangi dan kasut sekolah hitam as well....kasut x jumpe yg berkenan so pegi Warta ( hmm...masih wjud ke name tu) ...nsib baik ade brand yg me cari...kbtlan plak kt situ jual beg sekolah so we just bought it...lps ni tak pyh pening2 lagi psl baju sekolah..





Lastly bab yang paling MLP suka....stationery...apa x sukanye pilihan ditgn dia...abah yg bayar..hehehe...bab cari brg ni sng cite kami pegi aje Billion PKNS..lgipun dia dh 'hfl' dh mana nk cari brg2 dia..nasib le abahnye yg melayan...tugas me pegi buat tempahan nama kt tingkat bwh tu aje ...then terus pegi Baby Centre look for his t-shirt n track suit.Susah jgk nk melayan ank bujang yg semakin membesar ni...dh pandai memilih...nk cari singlet pun fussy..katanya nak yg lembut...cotton bru lah selesa..hmm..mcm2..nsib lah awak sorang aje..

 Kdg2 me terfikir yg anak ramai tu camnelah agaknye...pakaian sekolah  dan buku  aje dh mencecah 1/2 k..belum lagi masuk yuran bagai...patutlah ramai yg mengeluh..sekolah skrg ni semuanya nak kena spend byk duit..nama aje sekolah bantuan penuh kerajaan..yuran dimansuhkan...mansuh ke??Apapun as a parent kita dh cuba yg terbaik dan beri setakat yg termampu..selebihnya tawakal aje lah  ...:-)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...