Sunday, December 18, 2011

Persediaan Sekolah MLP Rifqi Naqiuddin...

 

Alhamdulillah tahun depan MLP dah nk masuk std 3...mcm biasa dr awal kami membajet...buat kira2 le kononnya...+- rm500..itu @1st le...kata org ank sorang ape nak risau...tp bsal la bila ank sorang tu le yg buat kita excited buat prepareration even dia dh nk msuk djh 3 semuanya nk yg baru...

Buku sekolah...Alhamdulillah kami dah settle awal2..once Koperasi sekolah start jual je buku2 tu terus je kami beli...bkn apa klau last minute nnti byk dah hbis....Then kami ke Uniform Gallery Warta start looking for baju2 color pink {mcm lucu je ank bujang me nk pkai bju wna pink..tp nk wat camne prefect sekolah dh di ttpkan wna tu.}..then misi mencari baju melayu la plak..punya lah seksanya..dh fed up mencari lastly we decided pegi Silk House beli kain je n tempah hbis cite..




Misi seterusnye mencari pula seluar sekolah also kat Uniform Gallery but yg ni kt  Seri Bangi dan kasut sekolah hitam as well....kasut x jumpe yg berkenan so pegi Warta ( hmm...masih wjud ke name tu) ...nsib baik ade brand yg me cari...kbtlan plak kt situ jual beg sekolah so we just bought it...lps ni tak pyh pening2 lagi psl baju sekolah..





Lastly bab yang paling MLP suka....stationery...apa x sukanye pilihan ditgn dia...abah yg bayar..hehehe...bab cari brg ni sng cite kami pegi aje Billion PKNS..lgipun dia dh 'hfl' dh mana nk cari brg2 dia..nasib le abahnye yg melayan...tugas me pegi buat tempahan nama kt tingkat bwh tu aje ...then terus pegi Baby Centre look for his t-shirt n track suit.Susah jgk nk melayan ank bujang yg semakin membesar ni...dh pandai memilih...nk cari singlet pun fussy..katanya nak yg lembut...cotton bru lah selesa..hmm..mcm2..nsib lah awak sorang aje..

 Kdg2 me terfikir yg anak ramai tu camnelah agaknye...pakaian sekolah  dan buku  aje dh mencecah 1/2 k..belum lagi masuk yuran bagai...patutlah ramai yg mengeluh..sekolah skrg ni semuanya nak kena spend byk duit..nama aje sekolah bantuan penuh kerajaan..yuran dimansuhkan...mansuh ke??Apapun as a parent kita dh cuba yg terbaik dan beri setakat yg termampu..selebihnya tawakal aje lah  ...:-)


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...