Tuesday, January 24, 2012

Sakit Itu Ujian dariNya..

 

Hmm....mcm lama sgt me tak update blog....makin lama makin 'M'....Bukan apa...lately kesihatan hubby and me tak memuaskan...hubby batuk2 almost 1 month tk ok2 jugak..pegi klinik swasta..pegi hospital..pegi klinik kerajaan..pun ttp x ok lagi..kata my hubby ujian n kita kena redha....ujian itu tandanya Allah sygkan kita..Betul3...

Me pulak...start from batuk...demam..klinik k'jaan...klinik swasta...ambik darah sampai 3 kali...dh naik lebam lengan ni dikerjakan dek doktor...biasalah klau demam lama ni mulalah suspek denggi...tapi alhamdulillah after check darah tak de ape even pd mulanye doktor cakap ada tanda2....baru je nak baik demam naik pulak campak..

Antara ubt2annye..naik muak..


Nak ckp psl doktor2 ni..bkn nak ngumpat tapi rasanya ia 1 kebenaran...rasanya ramai yg facing situasi yg mcm me .... pegi klinik kerajaan dah terang-terangan bintik2 merah kat seluruh badan me ni tp boleh pulak dia ckp bukan demam campak....tapi nasib baik jugak dibaginye MC...tak ok jugak pegi semula klinik swasta...jawapannya lebih kurang sama...mcm campak tapi klau campak biasanya demam..doktor oh doktor...me pun pening...sdgkan sape2 yg tengok sah2 ckp naik 'campak'...ape2 jelh doktor janji give me MC..bdn tak larat sgt...

Awal2 2012 lagi dah start MC n cuti...nak wat camne dah bdn x chat....at 1st MC 2 hari je...then x larat cz tak bleh nak makan bagai...officemate pun tegur badan dah susut( susut ker...:-) ).....ape taknya masa mula kena tu dah mcm org morning sickness...muntah2...tak selera makan...terasa nak makan msm...hubby pun excited aje...tup2...hmm...RF pulak...dh sah2 le takdenya..nak wat camne takde rezeki...:-(....then sambung lg MC sampai dah naik bosan dok rumah sorang2...

Alhamdulillah dot2 merah dah takde but batuk still ade lagi...yg merisaukan me ank bujang sorang tu pun dah start flu n coughing...nauzubillah...jgn ler dia pulak demam..risau ummi dibuatnye..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...