Tuesday, March 27, 2012

Restoran Mattop Bariani BBBangi

 

Hari ni kebetulan En Hubby on leave  so me pun ambil kesempatan join him sekali..hehe .After settle semua urusan kebetulan perut pun dah berbunyi..dok memikir nak lunch kat manalah agaknya.Mula-mula cadangnya nak makan kat McD pastu rasa macam dah muak tekak ni nak santap fast food. Fikir punya fikir lastly kami pegi ke decided untuk makan nasi bariani di Restoran Mattop Bariani. Lokasinya di seksyen 9 Bandar Baru Bangi...berdekatan  PKNS  n bersebelahan Sri Ayesya Islamic School .

Terdapat banyak menu disini selain daripada nasi bariani but me n hubby purposely datang sini nak makan nasi bariani. Rasanya not bad tapi janganlah nak bandingkan dengan JM Bariani House {kat situ harganya pun 'sedap' } .

Menu...refer to mattopbariani.blogspot.com

Nasi Bariani Ayam...Soda Bandung n Barli Ais..



Alhamdulillah...kenyang...tapi coz portion banyak sangat tak larat me nak habiskan. Nak bagi kat En Hubby yang dia punya pun paksa diri nak habiskan yg dia punya. Sorry ye nasi....hamba minta ampun..

Saturday, March 24, 2012

Kem Kepimpinan Pelajar SRAI

 

Hari ni pagi-pagi lagi kami menghantar MLP ke sekolah coz dia . Memandangkan ini kali pertama dia menghadiri kem macam-macam pesan dari me. Walaupun kem tersebut diadakan di sekolah dan dipantau cikgu tapi risau tu tetap ada walaupun hanya 1 malam.  So apapun semuanya kena pesan. Kebetulan selepas hantar dia me n hubby kena bertolak balik Jengka (MIL x berapa sihat) . At 1st memang me tak bagi dia attend kem tu sebab nak balik kg. Tapi since dia excited nok join so en hubby bagi idea..pagi2 kami htr dia then pagi esok kami bertolak balik ke Kajang. Then MLP pun ok so on ajelah.

Masa mula2 sampai

with his fren







Rojak n Cendol Fasa 4 Tambahan Bandar Baru Bangi.



Tiba2 aje terasa macam  nak makan rojak n cendol. Mengidam??? No3...belum ada rezeki kami untuk menambah bilangan ahli dalam family lagi kut...sebenarnya kebetulan pula dengan cuaca kat luar panas semacam aje. Tempat yang biasa kami tuju untuk menikmati rojak ni ialah Fasa 4 Tambahan BBBangi...tempat ni galmor dengan gelaran dikenali sebagai Rojak Bawah Pokok...for me rojaknya sedap..cendolnya pun mabelos...laksanya pun boleh tahan sedap..selain drp tu bihun sup tulangnya pun kaw2 (bak kata MLP)...


Nyum2...:-)
My 1....Rojak..

Bihun Sup Tulang...MLP Rifqi punye..


Dah tak sabar....

Sedapnye ummi...sejuk...

Tak pandang kiri kanan..


My hubby n his favo laksa penang.

Walaupun pedas sampai ke tulang digigitnye...

Akhirnya....Alhamdulillah...so yummy and kenyang..berbaloi lah dengan kami yang terpaksa menunggu meja kosong (ikut giliran sebab ramai sangat pelanggan). Selain daripada apa yang kami order kat sini juga ada ABC, selain rojak yang me makan terdapat juga rojak mee sotong n rojak ayam. Cendol pula ada cendol tapai, cendol pulut n cendol biasa.Harganya pun tak murah...tapi yang penting sedap n mantap....:-)....sebab itulah kimi selalu ke sini..


Friday, March 9, 2012

Terseliuh Lagi...Anak oh Anak...

 
Hmm...kali ni nak cite pasal anak bujang kesygan me....budak yang terlalu aktif dan cergas...tapi sikap careless tu lah yang menyebabkan dia selalu dpt sakit...mcm bsa semalam kami fetch dari sekolah...dan dah memang kebiasaannya abahnya yg akan masuk dan jemput dia dr kawasan sekolah ...tiba2 dr jauh me nampak elok aje jalan berpimpin tgn dgn abahnya...jln terhenjut2...masuk je dlm kereta tak payah me tanye terus aje dia cite...igtkan seliuh sebab main bola tp kali ni katanya  terpeleot...

Ermm sbr ajelah ummi..nak marah pun ada cz ujian prestasi masih ada 1 hari lagi...syg plak nak skip kelas...so ptg tu jugak  en hubby call Tok Rimau (tukang urut yg biasa urut kaki dia)..konon nak wat appointment tapi dah ramai pulak yg booking...tp dah alhamdulillah rezeki dia.. nasib baik pakcik tu sanggup terima lagi..after maghrib cpt2 kami pegi klau tak pukul 12am pun tk tentu sampai giliran MLP...

Menahan kesakitan...biasanya budak menangis klau diurut..tp dia gelak kuat menahan geli +sakit...nk control malu le tu..

Sunday, March 4, 2012

Supremo Donuts & Coffee..gara2 JJCM

 
Nak dijadikan cerita..semuanya gara-gara JJCM...macam biasa kalau weekend keluar lewat sikit me memang tak miss tengok rancangan JJCM...kebetulan kali ni tempat yang di'promote' dekat pulak tu...Supremo Donuts & Coffee di Seksyen 3 B.B. Bangi aje...wahh..macam sedap sangat...

Tak sabar nak tunggu en hubby n MLP balik dari gotong royong kat tempat keja..ape lagi nak memujuk ke sana ar...Kebetulan hari ni ada pulak kenduri kahwin  nearby tempat kami...

Dah siap makan kenduri..kami terus ke destinasi yang me nak sangat pegi...dah sampai kat situ..nampak dari luar..macam tak memuaskan aje...tp org kata 'don't judge a book by it cover'...so kami masuk ...org ramai sangat..dpt seat..menunggu ambik order pun dah hampir 1/2jam...nak tunggu siap buat air lagi 1/2 jam..hati dah mula panas...dah cakap order donut...tiba2 disuruhnya pegi pilih sendiri kat kaunter..angin jer..awal2 tak plak bgtau...dah donut tinggal 2 biji yg tah ape2 flavor...pas tu suruh plak tuggu 1 jam lebih baru ready...tak kuasa...so en hubby suh order mknan lain tapi hati dah kata nak donut...nak donut jugak... lastly en hubby makan aje lah mexico bun..ank bujang order chicken  curry puff pun tak sampai2...me??? hmm minum air aje..'merajuk' lah konon..en hubby suapkan roti pun tak nak..



Pulang dengan hampa dan  bengang...dalam hati...'inilah 1st n last me dtg sini'...kesimpulannya pd pendapat me... pengurusan yg tak sistematik..ramai pelanggan yg masuk dan keluar semula...OTW balik rumah...beli burger..alhamdulillah kenyang...puas hati...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...