Saturday, April 21, 2012

Tak Menang lah Ummi.....


 

Kasihan MLP...lepas habis pertandingan Muhawarah..terus dia call. "Ummi, Iqi tak menang"..untuk bagi dia rasa lega me bagitau dia menang kalah adat bertanding. Alhamdulillah dia boleh terima..lagipun dia dapat ingat semua dialog tu tapi katanya peserta semua hebat...Apapun dia telah berusaha sedaya upaya.....tapi dugaan bila dah hampir hari pertandingan  dia sakit tekak...sampai hilang suara...kena flu...Bukan senang nak menghafal +- 3 mukasurat dialog dalam bahasa yang asing untuk dia..Kalau me memang awal2 dah surrender...Anyway kalau ada peluang next year cuba lagi...

Ingatkan dia sedih coz tak menang tapi bila masuk aje dalam kereta, ayat rutin yang akan dia tanya.."kita nak pergi mana ni ummi..abah...hmm..sabar aje ummi...so as we promise bawa dia pergi makan2 untuk celebrate his belated birthday.



2 comments:

azam said...

xmenang xpe...janji puas hati

maamieiqi said...

betul tu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...