Monday, April 16, 2012

Ummi...Iqi Ada berita gembira...

 

Dari tajuk pun  dah tahu entry me pasal siapa kan...pasal siapa lagi kalau bukan anak bujang kesayangan me...Ptg tadi balik dari sekolah...naik aje kereta..Tiba2 dia berbisik..."Ummi, Iqi ada berita gembira"...dalam hati...???? ...apalah agaknya...Then dia keluarkan buku kuning..oo..rekod kemajuan pelajar.." Ummi, Iqi dapat nombor 2 dalam kelas....Ummi happy tak ? Ummi nak bagi hadiah tak?"Hadiah..nanti ummi dan abah fikirkan nak bagi apa ok...

Lepas tu me ambil buku rekod tu...semak markah dia....alhamdulillah...even ada penurunan dalam peratus...mungkin sbb ada 2 subjek baru yang dia start this year....dalam banyak2 tu ada 2 B... bila me check lagi...a bit regret subjek kesukaan dia, Sains dapat B...BM?? why B??
Tak nak bagi me leter kat MLP...so my hubby pun bagitau dia nicely yang BM tu sangat penting...








 Anyway Tahniah sayang...cuba perbaiki apa yang patut....lebih2 lagi subjek BM tu ok...Itu aje lah yang mampu me cakap...tak nak bagi dia tekanan sangat..lebih2 lagi now dia tengah risaukan pertandingan Muhawwarah yang bakal dihadapi nanti.

5 comments:

azam said...

sains dan bm perlu dipertingkat lagi

maamieiqi said...

Tu ler psl...biasanya sains tk pernah dia dpt kurang dari 90..

mizzkechique said...

tahniah iqi..

Dee Z said...

well done...

maamieiqi said...

Thx akak MK n auntie Dee..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...