Monday, May 28, 2012

Di Mana Joe Jambul ??



 
 
Seriously, me pernah dengar rancangan ni masa kecik2 dulu tapi rasanya macam tak pernah tengok. Ataupun dah lupe kut  sbb dah lama tinggalkan zaman tu.

Citenye, beberapa minggu yg lepas biras me, Aisyah tanya if MLP ada ape2 program within cuti sekolah. So dia offer MLP utk masuk rancangan di Mana Joe Jambul sbg penyokong a.k.a tukang sorak. So dia pe lagi excited le, nak pulak bila ckp masuk TV.


1st day ..blue team's supporter
Bersama pengacara, Aril AF tgh sign autograf..





1st daynye hari sabtu kelmarin tapi baru smlm kami berpeluang pegi sana (IBC, Angkasapuri). Memandangkan kami tak biasa area citu so memusing jugak nak mencarinya. Sampai sana , jumpa MLP...adegan peluk cium dulu (mcm le dah lama sgt x jumpe)

Masa kat sana sempatlah me tgk how's the shooting going on. Kasihan rupanya tak semudah yg me sangka, nmpk senang tapi kdg2 berulang kali buat mende yg sama utk dptkan yg terbaik.Nampak sgt budak2 tu kepenatan. Tapi berbaloilah dgn byrn yg dorang bagi kut...even gaji me utk 1 hari pun tak cecah amount tu . Since shooting hbis lewat ptg kami pegi JJCM Mid VAlley kejap .Ramai betul manusia..nak window shopping pun tak larat jadinya.

Ptgnye masa nak jemput MLP, program tu still tak hbis. Sempatlah tengok jap gelagat2 supporter yg dah keletihan..tepuk tgn pun dah ala2 aje. Then saat yg paling seronok for them masa beratur nak amek payment. Yg kelakarnya bila budak2 tu bincang sesama mrk ..antaranya..."awak nk buat ape ye duit tu?"..."Ayah, kite nak beli henpon"..." aku nak beli ipad"..Wah, anak2 zaman skrg..gajet memang tak lekang dr mulut dorang. MLP ??? Tgoklah nti...:-)

Before balik singgah kejap JJ Maluri utk memenuhi hasrat MLP. Hmm..ape lagi, nak mainan le.  Then lepas dinner hantar semula MLP ke rumah biras punye mak sbb esok ada shoot lgi sampai hari Rabu. 


Sijil Penyertaan

Souvenir dr RTM...




6 comments:

mizzkechique said...

suke la ye dia tu..

Norma NML said...

ha..a coz dpt ramai kwn..siap tukar2 no hp lagi..

Hasrina said...

joe jambul tu rancangan kegemran dulu tu. hehe

Norma NML said...

Yup..:-)

buangbuangmasa said...

klu ada lg ckp la..blh anta bdk berdua tu...

Norma NML said...

InsyaAllah..tu sedara yg bwk..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...