Monday, May 14, 2012

Kata Dah Besar...Hmm..

 
 
Ini citer psl sabtu lepas..hari tu kan me keje, mcm biase MLP akan stay dgn Cik Ti (my eldest sis) . MLP mmg close dgn my sis. Dari kecil lagi, kalau me kena keje hari sabtu (nursery off hari sabtu)dia akn tolong jaga MLP..Kdg2 2 org adik n abg me pun tolong jagakan(b4 mrk kawen). 
 
Ramai betul 'pengasuh' MLP , mungkin sbb itulah dia tak kisah kalau kejap hantar sana..kejap hantar sini. Even sampai umur 3 tahun, dia dh bertukar 4 pengasuh...mcm2 problem...for MLP dia tak byk kerenah kecuali ada yg tak kena baru dia tujuk perasaan..pernah berlaku masa umur dia 3 tahun, setiap kali me nak hantar rumah pengasuh, baru aje masuk simpang ke rumah tu dia mesti nangis..korek punya korek rupenya dia dibuli dek abg2 kat situ...since tht day,my hubby tekad hantar MLP ke nursery..
 
Ish dok citer pasal pengasuh pulak..sbnrnya entry me bukan pasal pengasuh tapi pasal kemanjaan MLP dgn makciknya (Cik Ti).
 

Hmm...hari tu bukan main lagi..'Iqi dah besar'..




 Tengok tu..umur dah 9 tahun tp still nak makan bersuap, bila ditanya katanya tak nak makan..bila disuruh berkali2 baru nak makan, itupun siap ckp lagi kt Cik Ti..'Iqi nak makan nasi depan tv, tp Cik Ti kena suap'. My sis pun ikut ajelah coz risau nanti dia lapar..Sabar aje lah...


p/s : Thx a lot to my sis coz byk jasa dia pd me, dr me bljr till me dh berkeluarga..♥ u Kak Tie..
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...