Friday, May 25, 2012

Nasi Ayam @ RASA Alamanda.



 
Ptg smlm balik keje terus ke Alamanda..matlamat utama... nak carik beli seluar MLP..matlamat ke2nya me teringin nak makan nasi ayam kat RASA. Teringin yer bukannya ngidam. Dari semalam me sibuk dok search kat tenet psl nasi ayam kat situ. Bukan ape, at least dr citu boleh le tahu apa kata mrk yg pnh santap NA kat RASA tu..sedap ke..x sedap ke..
 

Alhamdulillah jalan smooth jer..parking pun x pack sgt..even kat RASA pun byk table still kosong.hujung bulan kut. Pe lagi, hubby pi order nasi ayam..ingatkan nk try BBQ CR tp dh hbis..mcm nk try Steamed CR tp tkut x leh nak masuk..almaklumlah me ni kan bab2 mkn ni choosy cikit..so hubby order aje Roasted CR ...my duty pi order air.So me order Coconut Milk shake(for me seyes memang sedap rasanya),hubby pye carrot susu (at 1st nk watermelon juice tp dh hbis) n MLP Teh O ais(last mnute dia mtk cz me x bg dia minum ABC..) Alhamdulillah semua dah ready b4 masuk waktu berbuka.


Roasted Chicken Rice...cmni hgnya rm6.50 ?..Kata org sbb sewa kt sini mhl..Ooo

Sementara menunggu waktu berbuka..masing2...


Abahnye...

Anaknye..

Betullah kata orang...Bapa borek anak rintik :-). MLP pd mulanya sbr menunggu, kononya nak 'berbuka' dgn kami akhirnya mtk nak mkn dulu coz lpr katanya.


Kelaparan..

Baru separuh jer dia makan , tp ckp dah kenyang..

Tibe2...nak sandar kat ummi lah...

Alhamdulillah..sempurna puasa kami hari ni.Nasi ayam pun not bad but kicap tu maybe a bit masin*coz me mmg x suke mknan msin . After that rush coz tkut lewat nak solat .Then ke Parkson. Susahnya nak cari warne hitam. Lastly grab 1 Jeep khakis jer. Boleh tahan jgk harganye *konon less 50%..1 lagi kami beli kat Carrefour . Plan nak beli 3 tp 2 coz wne hitam x byk pilihan.


Dah nak balik tu terpandang pulak kat kedai BATA.."eheh..cam ada offer jer, masuk ah kejap"..tengok punye tengok..MLP jugak yg dpt.Happy sangat dia..siap ckp.."tak mahal ni abah, baru 29.99..kawan tak dek lagi yg pakai pten mcm ni..mcm boot bola"..kebetulan abahnya pun berkenan n kasutnye yg 3 psg tu sume dh ade yg koyak cikit2. *Ai..bru 6 bulan dah msuk yg ke 4 psg..

Mcm x lulus ngan rules sekolah jer..

2 comments:

mizzkechique said...

pasni sy nk g cube lak..

Norma NML said...

nxt time pegi nk try yg BBQ plak..nmpk cam sedap jer.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...