Tuesday, May 8, 2012

Terasa Macam Jakun...

 
 
Ini cerita hari Sabtu masa pegi KL hari tu .dah plan awal2 dengan hubby nak pegi Sogo dan dlm masa yg sama hubby nak pegi Plaza Low Yat. Ingatkan nak naik kereta aje but lastly disebabkan dah lama tak naik public transport we decide naik komuter. Tapi memikirkan kesian kat ank bujang cz cuti camni dan kebetulan  pulak Wesak Day, tahu2 ajelah komuter mesti pack gilernye. So hubby drive n parking kereta kt KLCC, then fr there bru ambik LRT. 
  
Kat sinilah bermulanya kejakunan kami. Memanglah bertanya,tapi nampak sangatlah kami ni jrg naik PT..2-3 tahun sekali sekali pun belum tentu.Pegi kat kaunter tya pasal tiket nk ke Sogo so dia ckp kena beli token ke Bandaraya tapi turun di Masjid Jamek.ooo pakai token ..terkial2 kt mesin tu..3 orang rm11.40..Tapi masih konpius lgi..

Mesin yg buat kami pening..


Ye2 jer MLP nengok mende' tu..






Budak yg ketakutan coz laluan LRT bwh tanah..



Tapi Alhamdulillah sampai jgk kami ke destinasi yg di tuju..even masa nak balik pun satu kejadian yg kami musykil sampai skrg..dr stesen LRT Masjid Jamek ke KLCC, entah macamana kami terlepas dr 'gate' tanpa masukkan token..even guard kat situ pun pelik ...maknanya kalau hubby tak tanya guard tu pasal nak beli token for sure kami naik free..hmmm...hairan bin ajaib..







2 comments:

azam said...

:) hehehe....mesti sama jugak jakun kalau abg azam yg nak naik

dah 10 tahun tinggal tu

maamieiqi said...

Hahaha..tahu x pe..elok jg skali skali naik public transport..manalah tahu org kg tya kita x thu pe2 walhal dh lama stay kt KL..yg penting tebalkan muka utk bertanya..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...