Thursday, June 28, 2012

Nasi Ayam @ Italees Bandar Baru Bangi

 
 
Citernya kat tempat keje lagi me dok fikir nak makan ape agaknya for dinner nanti. Kebetulan hubby dah cakap nak bukak posa kat luar. Tiba2 terasa nak makan nasi ayam. So amek henpon mesej Hubby..Darling, hari ni teringin nak makan nasi ayam kat Italees..boleh tak bukak posa ngan nasi ayam je..wahh mesej gitu..Hubby reply..boleh aje...walhal otw balik dlm kete nanti boleh aje bgtau....saja nak ngade2 takkan x boleh kut ...*ngade2 ngan laki sendiri saje tau.  Actually dah banyak kali gak makan nasi ayam kat situ. Untuk anak tekak me, rasanye not bad. Even hubby n MLP pun suka.
 
Restoran Italees ni terletak bersebelahan Restoran Mohd Chan Abdullah di Seksyen 9 Bandar Baru Bangi . Senang je nak cari tempat tu.


Roasted Chicken Rice..
MLP...macam dia pulak yg puasa..:-)

..الحمد لله

Tuesday, June 26, 2012

Teruja Nak Makan Kat Situ...

 
Tajuk tu sesuai sangat untuk membesarkan badan me yang dah terlebih besar *sedar diri yea...:-( Sumenya gara2 meng'google' kat tenet...dok sibuk2 mencari mana tmpt nak pergi makan for my coming bezday.
 
 
Google punye google...dah puas masuk tengok pic kat blog bagai..me terjatuh cinta kat satu tempat ni . Seyes me cakap sangat cantik..nampak tenang jer..semua putih. Kalau tak caya cube tengok pic's yg me tepek hasil meng'google'..

V
v




Entrance pun dh wat me tergoda..
Pemandangan dr luar..comey sgt...
pemandangan dari dalam...
Antara menu pilihan..




 Itulah hasilnya..*sorry ye pd tuan pye blog2 kt ats tu cz 'pinjam' pic uolz ltk sini..Actually byk lagi pics yg menarik but tunggu dulu impian me jadi kenyataan. nanti me snap byk2 kt situ *kut jadi lah pi sana nti..so nasiblah sape yg kena jd model kat sana. Dah siap tujuk kat En Hubby lagi..jawapannya 'YES' if tak de aral melintang..
 

Sunday, June 24, 2012

Anak Buah Baru...21.6.2012


 
Tghari tadi me pegi visit anak buah baru. Anak ke 2 abg  . Dah 3 hari baby boy melihat dunia tapi baru hari ni Cik Ma berkesempatan nak pi tengok .Almaklumlah me kan bekerja.So cuti2 camni aje lah if nk visit atau jalan2 bagai.

So tengahari kami ke ke rumah Abg Die di Taman Sepakat Indah .Alhamdulillah happy to see both of mother n baby sihat walafiat. At 1st tengok...keciknya baby..2.2 kg only..tapi comey..putih..bila tengok baby tu teringat masa MLP seumur gitu..frankly to say I miss tht time n I really miss to tru tht experience again..:(. ishh..tak mo sedey2. Sume tu rezeki dr Allah s.w.t. 
 

Darwish Khairuddin..Semoga membesar sbg ank yg soleh
MLP...I knw deep on his heart he really wanna be a brother..
Me..?? Only Allah knows...

 p/s : name given by me..:-)...Semoga baby membesar seiring dengan makna namanya yg cukup indah..yg warak dan sebaik2 agama..


Thursday, June 21, 2012

Fadhilat Bulan Syaaban..Nisfu Syaaban..


 
Alhamdulillah hari ni dah masuk bulan Syaaban 1433H.Seolah2 fhm...hujan renyai mengiringi hari pertama bulan Syaaban ..bukan kita aje yg bersyukur malah pokok2 dan haiwan pun turut  'hepi'..*ape2 jelah yg pasti sume tu perlukan air.. Maklumlah cuaca skrg yg tak menentu..panas terik..jerebu..membuatkn kita rasa tak selesa. Apapun sume yg Allah tentukan ada hikmahnya supaya kita tdk lalai dgn nikmat yg Dia berikan. 

Ok, berbalik kpd bulan Syaaban. Byk fadhilat yg kita dgr berkaitan bulan ini.Senang citer refer aje kat sini..dan kat sini bukan ape , bab2 agama ni me tak berani dan tak layak nak cakap lebih. Rasanya lebih baik kita rujuk kepada yg lebih arif. Tersilap ckp atau tulis karang terpesong pulak akidah. Nauzubillah...tak salah rasanya kita sama2 menunggu ketibaan malam Nisfu Syaaban dgn niat yg suci untuk lebih mendekatkan diri padaNya. Apapun yg penting mudah-mudahan segala amalan yg kita lakukan nanti ikhlas kerana Allah Taala dan diterimaNya.




 
p/s : ape yg pasti tak sbr rasanya nak sambut ketibaan bulan Ramadhan al mubarak...


Wednesday, June 20, 2012

❤❤❤Selamat Hari Lahir Darling ❤❤❤

 
 
Selamat Hari Lahir Yang ke 40 Buat Suami Tercinta…Rozaiemi Bin Ghazali
 

tak leh letak pic. besar nti he shy..;-)


 Tidak termampu ku berikan hadiah yg mahal...Hanya doa yang tak pernah putus dari suri hatimu ...memohon kepada Allah s.w.t.. Semoga Darling dikurniakan kesihatan yang baik, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa dirahmati olehNya dunia & akhirat. Semoga apa yang diimpikan oleh Darling akan tercapai. Terima kasih kerana tak pernah jemu memberi yg terbaik buat kami berdua..
Saayang Darling Sangat2
Iqi pun saaayang Abah byk2

* Nanti kita celebrate bezday same2 ok.
 
p/s : Me selalu dgr org ckp..men's life begins at 40...nauzubillah..cube +ve thinking..Rasulullah s..a.w menerima wahyu yg pertama pd umur 40 tahun...◕‿◕...

Sunday, June 17, 2012

Selamat Hari Bapa yang ke 9 dan ke 38..




 
 
Mesti korang sume pelik kan ??? Hari Bapa ke 9 dan 38 ?? Tak payah nak fenin2 nak pikir...Meh sini me habaq...me nak royak..

Selamat Hari Bapa ke 9..

Khas buat Hubby tercinta on behalf anak kami. Teringat sebelum kami nikah, me pernah bertanya andai ditakdirkan kami tak de anak camne . .."kita kena redha kalau itu takdir kita..apapun kita usaha..selebihnya tawakkal" Jawapan yg me terima membuatkan diri ini rasa sgt bersyukur pdNya kerana bakal bersama dgn lelaki yg memahami.Family's history buatkan me rasa takut klau kami tak dikurniakan zuriat.
 
 Alhamdulillah 2012 dah masuk 9 tahun hubby menjadi seorang bapa. Syukur padaNya apa yg me dpt lihat dia cuba memberi yg terbaik buat anak kami...dr segi pendidikan mahupun agama.Itu juga hrpn me mudah2an MLP membesar sbg ank yg soleh dan memenuhi impian *biarlah rahsia abahnya. InsyaAllah.


 Abah teman bergurau...





Abah teman bermain...






Abah tempat bermanja...





Abah segala-galanya
Iqi  Abah



&

Selamat Hari Bapa ke 38..
 
Sudah semestinya buat ayah tersayang..Semoga ayah sentiasa dianugerahkan kesihatan yang baik...Semoga ayah dipanjangkan usia dan sentiasa diberkati Allah s.w.t. Terima kasih tidak terhingga atas kesabaran dan  pengorbanan ayah pada kami adik-beradik.

Isra' Mikraj 1433H


 
 


 
Selamat Menyambut Isra' Mikraj buat semua musliman & muslimat. Rasanya semua org tahu *coz kt sekolah dulu kan ustazah/ustaz dh ajr..kalau x igt tu nk wat cmne kan. Nak tahu detail..boleh refer kat sini .

Apa yg penting kita sebagai umat Islam sentiasa mengingati dan mengambil iktibar dari peristiwa tersebut. Tanpa kita sedari byk yg tersirat...peristiwa yg menunjukkan kebesaran dan keagungan Allah s.w.t yg tidak boleh dipertikaikan. Kesannya kepada kehidupan kita sebagai umat Islam sgt mendalam.

Tuesday, June 12, 2012

MLP Rifqi Naqiuddin Jadi Babysitter

 
 
Almost seminggu me tak dek entry...bukan tak dek mende nak tulis tapi bz + malas *ngaku kan senang..

Hari minggu yg lepas, me tolong jaga anak saudara  coz mamanya admitted for coming 2nd baby. Dan yg paling excited MLP. Malam sblum tu bila dia tahu me nak jaga Damia , dia bersorak sakan. Pagi2 bangun dah tanya "ummi..mana adik Damia ?..Nape tak sampai lagi ? Jadi ke tak ?"..Soalan yg bertalu2. Senang cite me call Abe Die *my brother so tanya jadi ke tak. Rupa2nya lewat sikit baru dtg. MLP happy. I know he really wish to have his own lil sibling...^^..tapi alhamdulillah setiap kali dia tanya, bila me jwp tak de rezeki dia faham. Thx syg sbb cuba fhm ummi. Kami akn explain kat dia cousins tu semua kira mcm adik beradik ok.  

Sampai aje Damia terpinga2..mcm tahu2 je nak kena tinggal. Me jadi gabra coz dia menangis sakan bila papa dia tiba2 'hilang'. Tapi nsib baik sekejap aje..tak sampai lima minit dah ok. Huh lega...

merajuk...ingatkan tido..
Rupa2nya...aik ..ye2 aje abg Iqi tepuk..:-)..Well done ank ummi...be a good brother.
Pastu dia okey..so sweet Damia...

Senang sgt jaga Damia ni..senang ikut arahan n tak byk ragam. Cuma take time sikit sbb 1st time me jaga dia.

p/s : fyi Damia sharing DOB dgn MLP Rifqi 17.4...:-)..



Sunday, June 10, 2012

Gara-Gara Euro 2012


 
 
Dua orang lelaki kat rumah yang minat bola...tapi nasib baik tak addicted. Dari pukul 11pm dah tercongok dpn tv. Bukan main lagi tunggu ting tong 12am. Perlawanan between Belanda vs Denmark.MLP dah bersiap sedia depan tv.


Excited nak tgok match bola...sampaikan bola pun ada kt sebelah..hmmm

MLP perasan ummi snap photo...malu konon...




Tapi akhirnya...Tengoklah apa yang terjadi.

v

V


Akhirnya..12 am..my man n little man lena diulit mimpi..zzzz

p/s : teringat masa pregnant dulu Hubby selalu ckp.."abg nak ank boy nnti dah besar boleh lh teman abg tengok bola.." Alhamdulillah mmg ank kesygn dia pun minat bola tp tak tahu sejauh mana dia boleh teruskan coz bila main selalu sgt injured.

Friday, June 8, 2012

Bojeng Baru..


 
Biasanya if tiba cuti sekolah camni, tak de lah kami nyibuk nak potong rambut MLP..tapi lately cuaca yg panas buat dia tak tahan.Kejap garu badan..kejap garu kepala..nampak sgt dia kerimasan...so before balik Klate hari tu kami usahakan juga spya rambut dia pendek.

Happen to be kedai gunting yg kami biasa pergi tutup awal. Nasib baik ler jumaat lepas kebetulan me nak ke klinik ada kedai gunting berhampiran yg bukak.Hmm...lain dari yg lain..kata org Klate.."Bojeng baru" .

Dan inilah hasilnya...dia suka..katanya lain dari yang lain.


Lastly sideburns tu dia suh potong coz kwnnye ckp cam Bangla..hehe..

Biasanya rambut dia ala2 gini...


Ala2 army ..

Tapi dah potong rambut pendek pun dia tetap cam gini...

v

kesian anak ummi..nk wat camne dah drh ummi yg mengalir dlm bdn awk..sbr ye syg..


Thursday, June 7, 2012

Budak Zaman Sekarang..

 
 
Alkisahnya pagi tadi me call MLP, cam biasa me akan tanya dia "dah breakfast ke belum?..makan ape?" Dia jawap "dah, minum milo..makan biskut"..Me tanya lagi.."Tgh wat ape ? Dia jawap "Tengah melukis sambil tengok tv"..Hmm Ok..

Then after borak skjap dgn dia, me pun keluarkan topik lain. Saja me tanya kenapa tak bawak buku latihan..aii boleh pulak di jawapnya tak de homework. Ok..fine, so me tanya dia lagi kenape tak bawak buku2 latihan (buku latih tubi yg kami belikan utk dia buat latihan kat rumah) . So bermulalah jawapan2 yg tak munasabah dia bagi. Hmm..Susahnya nak melayan kerenah anak zaman skrg.....risau ummi dibuatnye. 

Lastly agaknya dia dah bosan me bebel aje , so dia start le cari jalan nak excuse..Tiba2 di talian terdengar bunyi pelik..macam  dibuat-buat.."krok krek krok krek..talian anda disambung ke 013...bla2..sila cuba sebentar lagi"...Amboi kan main lagi dia..macam lah ummi dia ni tak cam sore ank sendiri..dah le ayat operator tu tunggang langgang. Hmm...sume tu gara2 pengaruh tv.Susah betul..kalau boleh sume yg dlm tv tu nak diikutnye. Sabar ajelah ummi...ada aje alasannya bila me suruh study. Anak oh anak...



Wednesday, June 6, 2012

Singgah Sekejap di Kuala Terengganu..


Pagi Isnin kami dr Klate bertolak ke Jengka..kali ni saja nak tukar angin balik ikut Tganu..Sebabnya utamanya me nak tengok pantai..Saya suka pemandangan pantai ye..harap maklum..hmm rasa mcm  budak2 ler pulak.apa2lah yg penting saya happy dan hubby cakap ok aje.  1 more reason pulak, mak nak singgah rumah Ayah Ngah (abg to MIL) di Gong Badak.

Dua beradik yg rancak berbual sambil menjamu kopok lekor rebus..yummy..

Lepak kat GB almost 1 hour..then on the way balik ke Pahang kami singgah dulu kat Kuala Ibai sekejap untuk Solat Asar di Masjid Terapung a.k.a Masjid Tengku Tengah Zaharah.
 

 
 Pantai Rantau Abang demi memenuhi hasrat MLP ..Asal nampak je laut.."abahhh...brenti le, Iqi nak mandi pantai". So terpaksalah kami cari tempat yg cetek dan sesuai. Kalau ikutkan me mmg tak bagi tapi Hubby ckp tak pe nanti dia monitor.
 
Mula2..keseorangan..

Pastu...
Yeay....tak sampai 5 minut dia dh dpt kawan..

Tak per...yg penting dia happy...:-).Lepas tu lepak jap sambil makan keropok handmade yg sgt sedap..dan sempat jugak kami snap foto kat situ.

Kelaparan...



 
Kami..^◕‿◕^
 

Balik Klate Lagi..

 
 
Seperti yang di rancang pada ptg sabtu yang lepas kami bertolak ke Kelantan..a.k.a Klate..negeri ku yg tercinta..:-)..tujuan asalnye coz nak menjemput adik ipar me selamat menghabiskan study kt KKTM Pasir Mas. So alang2 boleh ler me melepaskan rindu kat Chek n Ayah kt kg.


OTW to Jengka...




Balik kg kali ini special sikit coz bersama dgn adik2 ipar me n biras.Biasanya MIL aje yg ikut. En Hubby terpaksa bawak slow coz hujan n kebetulan adik ipar pun tak biasa jalan ke sana.  Alhamdulillah lebih kurang 1.00am kami selamat sampai kg. So tired dan sumenye muka nak ^ - ^.

After breakfast pagi minggu, kami bersiap untuk ke Pasir Mas. Then terus ke Rantau Pjg. Tak sah rasanya kalau 'org luar' dtg tak mengunjungi Pusat Bebas Cukai kat situ. Kalau nak kata harga brg murah, for me rasanya tak lah murah. Mungkinn stgah2 brg harganya murah kut. Tapi untuk yg tak biasa memang  rambang mata dibuatnya. Satu lagi tempat di Pengkalan Kubur tp masa tak mengizinkan me nak bawak mrka ke sana.


Saya suke sbb warnanya yg ceria..:-)

Pilih2 tp x de yg berkenan dihati..



Lepas tu kami rush t o KB semata2 nak pergi makan kat tempat yg kami selalu pergi makan if ke KB, Restoran Nasi Ulam Kg Kraftangan @ dikenali juge sbg Restoran Nasi Ulam Cikgu. Akhirnya kami selamat menjamu selera..


Adik2 ipar me posing b4 makan..:-)

Kelaparan...
Satu lagi meja...
Alhamdulillah...kenyang...licin tu..:-)
HARGANYA ???

v
v

Murah kan ?? 
Itulah harga yg kami perlu bayar untuk..6 ketul ayam kampung goreng *standard size aym selor dipotong 4, Ikan cencaru bakar 2 ekor *size agk besar ,Ikan patin masak asam 2 potong,Ikan sardin bakar 5 ekor, Sayur lemak putih 2 pinggan, Ulam2an 3 pinggan, Tembikai sepinggan , Air bandung 3 jug n sirap 1 jug..Itulah +- makanan yg kami ambik..yg penting adik ipar  me ckp sgt sedap, fresh  dan murah..next time kita dtg lagi ok...



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...