Thursday, June 7, 2012

Budak Zaman Sekarang..

 
 
Alkisahnya pagi tadi me call MLP, cam biasa me akan tanya dia "dah breakfast ke belum?..makan ape?" Dia jawap "dah, minum milo..makan biskut"..Me tanya lagi.."Tgh wat ape ? Dia jawap "Tengah melukis sambil tengok tv"..Hmm Ok..

Then after borak skjap dgn dia, me pun keluarkan topik lain. Saja me tanya kenapa tak bawak buku latihan..aii boleh pulak di jawapnya tak de homework. Ok..fine, so me tanya dia lagi kenape tak bawak buku2 latihan (buku latih tubi yg kami belikan utk dia buat latihan kat rumah) . So bermulalah jawapan2 yg tak munasabah dia bagi. Hmm..Susahnya nak melayan kerenah anak zaman skrg.....risau ummi dibuatnye. 

Lastly agaknya dia dah bosan me bebel aje , so dia start le cari jalan nak excuse..Tiba2 di talian terdengar bunyi pelik..macam  dibuat-buat.."krok krek krok krek..talian anda disambung ke 013...bla2..sila cuba sebentar lagi"...Amboi kan main lagi dia..macam lah ummi dia ni tak cam sore ank sendiri..dah le ayat operator tu tunggang langgang. Hmm...sume tu gara2 pengaruh tv.Susah betul..kalau boleh sume yg dlm tv tu nak diikutnye. Sabar ajelah ummi...ada aje alasannya bila me suruh study. Anak oh anak...



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...