Wednesday, June 6, 2012

Balik Klate Lagi..

 
 
Seperti yang di rancang pada ptg sabtu yang lepas kami bertolak ke Kelantan..a.k.a Klate..negeri ku yg tercinta..:-)..tujuan asalnye coz nak menjemput adik ipar me selamat menghabiskan study kt KKTM Pasir Mas. So alang2 boleh ler me melepaskan rindu kat Chek n Ayah kt kg.


OTW to Jengka...




Balik kg kali ini special sikit coz bersama dgn adik2 ipar me n biras.Biasanya MIL aje yg ikut. En Hubby terpaksa bawak slow coz hujan n kebetulan adik ipar pun tak biasa jalan ke sana.  Alhamdulillah lebih kurang 1.00am kami selamat sampai kg. So tired dan sumenye muka nak ^ - ^.

After breakfast pagi minggu, kami bersiap untuk ke Pasir Mas. Then terus ke Rantau Pjg. Tak sah rasanya kalau 'org luar' dtg tak mengunjungi Pusat Bebas Cukai kat situ. Kalau nak kata harga brg murah, for me rasanya tak lah murah. Mungkinn stgah2 brg harganya murah kut. Tapi untuk yg tak biasa memang  rambang mata dibuatnya. Satu lagi tempat di Pengkalan Kubur tp masa tak mengizinkan me nak bawak mrka ke sana.


Saya suke sbb warnanya yg ceria..:-)

Pilih2 tp x de yg berkenan dihati..



Lepas tu kami rush t o KB semata2 nak pergi makan kat tempat yg kami selalu pergi makan if ke KB, Restoran Nasi Ulam Kg Kraftangan @ dikenali juge sbg Restoran Nasi Ulam Cikgu. Akhirnya kami selamat menjamu selera..


Adik2 ipar me posing b4 makan..:-)

Kelaparan...
Satu lagi meja...
Alhamdulillah...kenyang...licin tu..:-)
HARGANYA ???

v
v

Murah kan ?? 
Itulah harga yg kami perlu bayar untuk..6 ketul ayam kampung goreng *standard size aym selor dipotong 4, Ikan cencaru bakar 2 ekor *size agk besar ,Ikan patin masak asam 2 potong,Ikan sardin bakar 5 ekor, Sayur lemak putih 2 pinggan, Ulam2an 3 pinggan, Tembikai sepinggan , Air bandung 3 jug n sirap 1 jug..Itulah +- makanan yg kami ambik..yg penting adik ipar  me ckp sgt sedap, fresh  dan murah..next time kita dtg lagi ok...



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...