Friday, July 27, 2012

Berbuka Puasa di Ana Ikan Bakar Petai

 
 
Today as we plan kami berbuka kat luar. Dok sibuk survey tempat nak berbuka. Tiba2 me teringat Ana Ikan Bakar Petai. Pernah nak try dulu, tapi bila dah tengok ramai sgt org n susah nak dpt  parking so terpaksalah batalkan niat tu. Then me mulalAh mentenet kat google..cari no telefon coz nak booking awal2. If tak booking dulu jgn haraplah nk dpt seat.

Alhamdulillah..dapat jugak no fon..012 9355869..dah dpt no. terus dial. Byk kali try barulah pick up. Start order. Alhamdulillah lega...krg tak de lah kelam kabut cz nk kena singgah amek MLP kat rumah SIL dulu. 

Sampai aje...ermm..ramainya manusia, dlm hati..nasib baik dah booked awl2 lagi. Terus mencari no meja kami..no 11...aik..mcm ada yg tak kena je. Lain yg me order lain yg dapat..dah ler ikan besar...mcm utk 5 org mkn. Tak  puas hati..cal the person yg amek order td. Sah..dah tertukar ngan org lain punye. Dia bgi option..mkn n dia bagi diskaun @ tggu yg me order tp ntah pukul berapa dpt.Dah ler tu..dah azan  nasi masih tak smapai, paprik ayam yg kami order pulak dah almost habis makan baru sampai. Hati me mula panas...then en hubby ckp kita mkn ajelah..nti lmbt pulak cz mlm nti nk blik Jengka. So mkn ajelah even sedikit terkilan cz teringin nk mkn ikan bkr petai tu..nak2nya ade pulak org meja sebelah mkn ikn bakar..:-(
 
Bawal sweet sour (sepatutnye ikan bkr), kerabu mangga n sup cendawan.
 Tiba bab bayar bil, lagi buat me bengang ckp ade diskaun tapi mcm tak de..harga utk ikan bwl sweet sour, kerabu mangga,sup cendawan,paprik ayam,barli ais,tembikai laici n fresh oren dlm rm66++. Astaghfirullahalazim..memang menguji kesabaran. Lemahnya iman hambaMu ini. Baru sedikit ujian dah panas hati. Ya Allah..jadikanlah aku seorang yg lebih penyabar.
 
p/s : member bgtau msa dia pegi mkn servis ok je..mungkin bulan puasa kut ..kelam kelibut dibuatnya .

2 comments:

MizzTina said...

sabar kak..sabar.. :)

Norma NML said...

sabar lew ni..if tak sbr kami cancel je ikan tu..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...