Monday, July 16, 2012

Bershopping Baju Raya



 
Aik..puasa belum dah sibuk cakap pasal baju Raya ?? Ada sebab dan musababnya kenapa ok. Yang penting puasa tetap puasa. Tak sabar rasanya nak sambut bulan Ramadhan...:-)..
 
Kalau dulu dah masuk bulan puasa baru nak sibuk tempah baju...nak buat biskut bagai. Tapi itu dulu..peredaran masa menyebabkan semua tu berubah. Ok...skrg ni kite citer pasal zaman skrg ok. Dah sinonim... segala persiapan Raya perlu dibuat awal2. 1st, bab tempah menempah ni kalau lmbat krg tailor tak nak amek. Nak tak nak sebulan dua b4 puasa dh kena htr. If bab pakaian anak2, ade sbbnya knp kena beli awal..klau last minute org berduyun2..huh nak membyr jenuh..bkn U queue tp dh jd S..lagi 1 satu kesian kat anak..dah ler penat posa..penat pulak nak layan mak bapak suruh jd model *tak ckp org lain yea.ini pengalaman me sendiri melayan kerenah MLP if shopping pakaian .
 
 Kebiasaannya utk baju Raya MLP kami ke Sogo..but this year mcm mls nak ke KL so shoppinglah kat Alamanda aje...kan senang..asl pergi aje..nampak yg berkenan n sesuai dgn die, we grab. Lagipun harganya lebih kurang sama ..depend pd jenama baju yg kita nak. Kebetulan skrg ni memang tengah Mega Sales. Alhamdulillah pakaian anak dah settle kecuali baju melayu aje yg belum.
  
 
 

2 comments:

azizahchewan said...

betul betul betul..tahn depan nak beli kat sini2 je la..kalu nak g sogo nak g sorang2 jew..penat bwk askar ramai benor.. :)

Norma NML said...

@azizahchewantak per..'askar2' tu sume memenatkan skrg jer..esok2 itulah yg menyenangkan..InsyaAllah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...