Tuesday, July 31, 2012

Jom Mendaki..

 
 
N3 kali ni still pasal kt kg hari tu. Kalau tak silap dah almost 18 yrs me tinggalkan aktiviti mendaki ni*mcm tiggi sgt bunyinye walhal mendaki bukit je . If dulu mende tu kacang je bagi me coz selalu pergi jungle tracking dgn kengkawan sekolah. Hari sabtu lepas, after menziarah kubur arwah bapa mertua n adik ipar, kami pergi ke Kerambit coz mak ada hal...sambil tu nak drop by tengok her kebun getah.Mak nak tunjukkan kebun getah kepunyaan dia n her siblings to hubby n k.long.
 
Mula2 tu ingatkan nak tengok tempat tu aje, rupa2nya mak nak bawak kami ke atas. Alamak...1st thing yg me fikir, if ada pacat*makhluk yg menggelikan me..he3 camne? Ok..kebun tu atas bukit..luas pulak tu... if x silap mak bgtau 15 ekar..x mustahil dlm hutan mcm tu ada binatang buas. Senang citer org yg penakut mcm me memang akan fikir mcm2 yg negatif ..ngee2..Mcm2 ayat me baca b4 memulakan xpedisi kami...ting tong betol otak me ni.
 
Xpedisi kami bermula..pics me tak de coz jadi camerawmn.;-)
Sungguh me malu...malu ??? Hehe..malu dgn MIL, relax je dia memanjat bukit, pakai jubah pulak tu...pastu nak comparekan dgn umur dia. Cayalah mak. Kami yg umur cam gini pulak yg semput dibuatnya. Makin lama makin tinggi. She more excited citer pasal kebun getah tu. Bila sampai kat atas...subhanallah..luas tempatnya..terasa sejuk dikelilingi pokok2 getah. Hmm..best juga sekali sekala masuk hutan walaupun perut rasa kecut.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...