Saturday, August 25, 2012

Aidilfitri 2012 - Kelantan..

 
 
N3 yang tertangguh..almaklumlah asal balik kampung aje mesti busy memanjang. Kata org tu, tak menang kaki dan tgn..mata pun tak berpeluang nak nonton tv bagai apatah lagi nak pegang laptop.
 
 Tahun ni turn Raya di Kelantan dulu. Alhamdulillah semuanya lancar..even perjalanan kami balik ke kampung pada hari Jumaat 17.8 hari tu pun ok..jalan tak jem..bertolak 6.30ptg, almost 5am dh sampai...itupun  byk kali berhenti coz hubby ngantuk.Happy to see Chek & ayah sihat. Syukur padaMu Ya Allah kerana sentiasa melindungi ke2 org tua ku.

Pagi Raya berpeluang pegi sembahyang Raya..syukur sgt..hanya Dia yg tahu...then mcm biasa menziarahi ahli keluarga yg lebih tua dr Chek n Ayah. Ke rumah Chek Aji (nenek) dan Mok Nik (kakak ayah).Then ke rumah saudara yg terdekat. Alhamdulillah slh satu my wish yg me nak buat sgt bila tibe Raya tercapai. Sedikit frustrated 2nd wish tak tercapai ats sbb2 yg tak dpt dielakkan. InsyaAllah akn dtg me akn cuba tunaikan.

4 hari berada di Kelantan..mcm tak puas rasanya, sedih bila nak tinggalkan Chek & Ayah...:-( . Apapun me tinggalkan mereka dgn doa semoga mereka sentiasa dilindungi Allah swt. 

Tak mo sedih2...me nak tempekkan pics Raya kami kat Klate..

Mlm Raya main sorang2..

Sebahagian yg ada di pagi Syawal...
Bersama Chek n Ayah
Kami

Rumah Kak Nah ( cousin )
Sempat lagi MLP n Cik Su melayan sang kucing..
Open House rumah Kak Nora (cousin)
MLP dah mula bosan..so abah jadi mangsa..
....Kami...
Kak Ti n abg ipar me yg susah sgt nk masuk 'frame'
Malam kedua barulah MLP jumpe geng...cousins n grandcousin..
Inilah dia salah seorg ahli baru dlm keluarga kami..cucu saudara me yg baru masuk 4 bulan wf Ayh Sok
Berakhir sudah Raya di Klate for this year...:-). InsyaAllah pjg umur jumpa lagi Syawal tahun depan.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...