Monday, August 13, 2012

Last Minute Shopping...

 
 Memandangkan semalam minggu terakhir weekend before Raya dan dah biasa dgn waktu camtu mesti crowded giler2nya..seawal 9.45am kami dah sampai Aeon Equine aka JJ. Last minute shopping baju Raya for en hubby n saki baki my thing n MLP. Alhamdulillah parking still byk yg kosong.Org pun tak ramai.
 
En hubby awl2 dah pesan tuju ke main point dulu barulah pegi tempat lain. So pegi le tmpat kasut dlu. Lepas satu, satu me try. Ternampak 1 AD tu..cantik..harga pun in bajet..try...thumbs up fr en hubby. Kuciwa..:-(..size dh byk habis kak,smlam ramai dh beli...siap promoter tu offer lagi yg lain..tak nak ok*sorry to say me memang cerewet bab beli kasut yer.
 
 Then pegi cari en hubby punye pulak. Senang..me pilih..he try aje dah ok. Ye lah..lelaki tak secerewet pompuan.  Good planning. Masa bayar pun tak ramai. Then barulah dok sebuk mencari MLP punya canvas shoe..masa ni manusia dah mula mcm semut hurung gula. Hmm tak jumpa yg berkenan...balik je lah..
 
Konon nak drop by kat Billion n beli kasut MLP kat situ*berkenan dgn 1 skid grip canvas yg me usha b4..Bukan ape if beli mcm tu tak lah MLP ssah nak ikat tali kasut bagai ...krg tak psl2 dia pakai selipar coz naik jemu do ikat tali kasut. Maklumlah rumah saudara mara kat kg dekat2 aje. Sambil tu niatnya boleh lah tunjuk2 dan bayar biskut raya. Masuk aje simpang terus hubby turn balik..parking x de. Tak sanggup me nak jalan kaki lebih 500mtr dgn cuaca panas. Lagipun MLP tido n keletihan. Idea en hubby...esok ajelah kota pegi..buke posa kat luar jer...Agreed..:-)
 
p/s :- naseb baik dpt gak me punye wedges..:-)..

6 comments:

MizzTina said...

pergila ptg ni kak..

Norma NML said...

@MizzTinayup..tu le psl awal2 dh booking kat Cempaka Rimba tu..he2 :-)..

azizahchewan said...

ari biasa pun pyh nk parking kak norm..ni kan plak ari minggu..sy nk beli kasut swiss polo ari tu kat bilion tp sbb parking xde g je la warta..nk g ari lain dah tak sempat dah..sampai sekrg terbyg2 kasut tu

Dee Z said...

nasib baik dh selesai bab anak2. Tinggal bab rumah pula belum selesai. Langsir sliding door tinggal 15% nk siap. Masalahnya kena menyempatkan jahit sebelum ari raya.. huhu

Norma NML said...

@azizahchewanlaa..klau nak swiss polo tu kt JJ lgi byk pilihannya..:-)

Norma NML said...

@Dee ZAlaa...tak tukar langsir 1 tahun je ape nak kisah..yg penting nya org dtg beraya ada biskut raya ataupun makan2..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...