Tuesday, August 7, 2012

Tambah Cuti Lagi????

 
 
Sesungguh dan sebenarnya mata me sangat mengantuk..mcm nk zzzz..mcm sleeping beauty tu. Ke sana sini me berjalan nak hilangkan ngantuk yg teramat sangat..Dok menghitung jarum jam..bilalah jarum tu nak tunjuk pukul 3 pm. Masa utk solat..sambil tu bolehlah borak2 jap hilangkan mengantuk..;-).

Ini citer pagi tadi, pasal apply cuti Raya. Last week me dah apply 3 days*bukan nak raya sakan tapi me kan ada 2 kmpung tuk sambung after raya. Tiba2 terasa malas pulak nak keje friday before Raya tu, lagipun tak nak kelam kabut nak packing. Kebetulan pulak dgr news sekolah akan start bercuti hari Jumaat. Hmmm..
 
So pagi2 amek form cuti, dgn senang hatinya isi n letak atas meja bos. Tak lama lepas tu.."wahhh..banyak borang cuti"..walhal ade 2 aje, 1 me punya, 1 lgi entah sape punya . Tak nak amek tahu. Tibe2.."Norma, tukar plan nak balik awal ke?".Me dah bersedia dgn jawapan.He3.."tak lah Ms. Q**k..sekolah declared cuti..anak tak de org nak jage". Jawapan yg memuaskan hati bos..even die pun ckp "yelah semua sekolah friday dah start cuti"  me senyum..:-). Tapi memang betul pun, MLP sekolah till 12pm aje. Pastu tak nak susahkan K.Long jaga MLP..almaklumlah dah dekat Raya masing2 ade hal. Wahh..bestnyer cuti 91/2 hari tuuu...

Yahooooooooo...dan me menghitung hari itu..

6 comments:

Abil Fikri Ahmad said...

Wah seronok ler dapat cuti awal, takkelam kabut lananti nak balik kampung kan..nanti kalau g shoping raya jgn lupa beli apron bawa blik kampung tau...hahahahah masak nanti tak la kotor baju..

Norma NML said...

Abil, x pyh apron..if nmpak comot tu means kita rajin..he9..

MizzTina said...

suke lettew...

Norma NML said...

@MizzTinasuke9..suke sgt...:-)

azizahchewan said...

sy ni menghitung hari gak nih..sambil pikir2 apa alasan nk bg kat my BOSS tu utk apply cuti ari sabtu..tp masuk keje dulu r lps raya tu...

Norma NML said...

@azizahchewanape susah..ckp je BS tak leh jaga sabtu tu coz nak beraya..abis cite..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...