Wednesday, September 5, 2012

Serdang Dilanda Banjir Kilat..

 
 
Semalam dok syok menunggu bunyi ting tong hujan turun selebat2nya. Hurm..tengok gayanya memang takde tanda2 nak stop . Patutlah hubby sampai lewat rupa2nya jalan yg biasa dia lalu ke tempat keje dah start naik air so terpaksalah share jln dgn laluan sebelah. After pick up MLP dr sekolah terus ke PKNS...dinner*sejuk2 ni perut sememangnye riang ria menari mtk diisi..he3.. pastu terus je solat maghrib kat situ .Bukan apa..kalau time tu kami gerak balik jwpnye mcm kura2 lah kete kami. 
 
Dgr news memang byk jalan jem teruk. Even dah ada jalan yang naik air dan ditutup. Pagi2 tadi baca news rupa2nya teruk jugak banjir semalam.
Patutlah masa balik semalam air sungai kat Jalan Reko tu bukan main banyak lagi..scary dgn airnya yg berpusar2 pulak tu. Pics bawah ni me tempek hasil dr baca news tu.
 
sumber dr Harian Metro
Sumber dr Sinar Harian
Menurut sumber berita tempat yang terjejas teruk ialah kat area Taman Seri Serdang. Itu yang me baca news..dan me tumpang simpati coz ada member kat tempat keje yg rumah mrk pun turut terlibat dgn banjir smlm. Semoga tabah dgn ujian dariNya. Nak tengok lagi banyak pics banjir semalam sial terjah Blog ciklilyputih ni.

p/s : Kdg2 terfikir apalah agaknya yg akan terjadi if kat KL ni ada musim tengkujuh mcm Pantai Timur..Tenggelam tak??? Hishh..x pjg akal me dok fikir mende tu..

4 comments:

CikLily Putih said...

ooo duk area kajanG Gak ye.

mintak2 Hari tak ujan laGGi la

Norma NML said...

@CikLily Putihha..aa...Kajang Utama..

Anonymous said...

Kenapa jadi begitu...? Rasanya mesti sebab pembangunan atau construction di kawasan berdekatan yang menyebabkan banjir... Ia tidak akan jadi tiba2.. sebelum ni pun banyak kali hujan turun tanpa henti, tapi tak pulak banjir teruk kawasan tuh... Yang I perasan, kat area terdekat situ ada construction nak buat Petronas baru.... tak pasti itukah puncanya...
:-(

Norma NML said...

@AnonymousTak mustahil if ada construction mslh camni memang akn timbul..yg jd mangsanya penduduk kat situ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...