Thursday, September 13, 2012

Tersentuh..Terharu..Dia Sangat Tabah...

 
 
Setelah beberapa bulan me follow blog Warkah Buat Isteri , membaca segala luahan hati seorang suami, En Abil Fikri yang tak pernah putus asa menjaga isterinya yg terlantar sakit akibat brain damage. Kdg2 menitis air mata me..jgn ckp me ni cenggeng pulak. Rasanya kalau seorang perempuan baca n3 dia dan tak menitis airmata, itu dah kira hati dia mmg sgt kuat. Seriously I respect him so much. Setiap kali me baca n3 yang dia tulis, balik rumah for sure me akan cerita kat en hubby. Bagi en hubby pula, 1st time dia baca & tengok pic mereka dalam akhbar Harian Metro ...latest dia baca kat Sinar Harian   11sept lepas.

sumber dr Sinar Harian..en hubby suka tengok pic yg ni..
Akhirnya malam tadi me berpeluang menonton mereka secara 'live' masa news TV9. Masa tu en hubby tgh ready nak pi surau tapi sempatlah juga dia tengok.Pernah me tanya kat en hubby andai kata me yg jadi mcm tu macamna agaknya...Jwpnya???...InsyaAllah jika ada peluang teringin sangat pergi melawat dan nak tengok Kak Gee face to face and his hubby as well*jgn slh faham yer..frankly, me sgt kagum dgn ketabahan dan kekuatan semangat abg  ni ok.
"Ya Allah..semoga mereka berdua sentiasa mendapat rahmat dan keberkatanMu..sembuhkanlah sakit K.Gee..tabahkan dan kuatkanlah hati suaminya dalam menghadapi ujian dariMu.."

p/s : jwp en hubby "jgn ckp yg bukan2..apapun syg tu amanah abg, buruk baik.. sihat sakit InsyaAllah abg takkan abaikan...:-)

4 comments:

azizahchewan said...

akak samale..3 hari ni saya duk mengkhatamkan blog cik abil ni..mmg siyes menitis airmata terutama bila dia merayu pada yg esa supaya kembalikan kak gee...akak jom kita g melawat dia nak...sy dah tanya dia blh tak sy nk melawat..dia kata bolh dan ada bg alamat kat situ..

LelakiSemalam said...

hebat sangat dia...

Norma NML said...

@azizahchewanTau tak pe..hebatnya dugaan yg Allah bgi kat dia..tapi dia tabah..respect sgt kat dia. Jom ar, bila ? Kita ajk Tinn sekali ...

Norma NML said...

@LelakiSemalamHe is...:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...