Wednesday, October 3, 2012

Epal vs Mangga Epal..

 
 
Entah ape2lah n3 me ni yer...tiba2 pula cakap pasal epal. Well..it's my blog so...Ok..untuk pengetahuan, me dari kecik memang tak suka buah epal. Jangan tanya kenapa . Nak kata tak cuba ..berkali2 me cuba especially bila tengok epal merah macam kat bawah ni..

sumber fr google.
Dek kerana warnanya merah*cz me mmg sgt suke warna merah ye . Sebab tu lah me tak putus asa untuk cuba meminati epal merah hingga tahap me dah kunyah tapi seribu kali syg memang tak tertelan. Kenapa??? Jangan tanya coz me sendiri tak tahu jawapannya.

Begitu juga dengan epal hijau. Sama macam epal merah ,pada mulanya memang me tak suka tapi since me pregnantkan MLP me dah boleh makan epal hijau. Maybe masa tu tekak ni sukakan rasanya yg masam manis. Sampai sekarang me suka makan epal hijau.
sumber fr google
 
 Even kalau order air buah pun me selalu order epal hijau limau. Tersangatlah sedapnya.Dengan rasa masam manisnya..Huhh kecur air lioq ..
 
sumber fr google
 Ok, now me nak cerita pasal mangga epal. Kalau bab mangga epal memang me punya favourite. Semalam adalah sorang kawan en hubby yang baik hati dan sedia maklum wife kawan dia ni memang sukakan mangga epal, especially yang hampir2 nak masak. Rangup dan sedapnye* oitt ai lioq jgn nk meleleh ok,nk hbiskn n3 ni tau. Kalau bagi 3 biji tu rasanya sekali hadap je*pelahap ke..alamak.
 
Terima kasih pada yang bermurah hati..semoga Allah murahkan lagi rezeki dia nanti..
 Disebabkan dah ada depan mata, malam tadi juga me kupas dan menikmatinya bersama dua org tersayang kat rumah tu.

Hasilnya bila dikupas...
Alhamdulillah..syukur..:-)

p/s : Teringat2 kat dlm peti ais ada lagi..tunguuuu..mlm ni kami 'kenduri'kan lagi ye..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...