Monday, October 22, 2012

Gold Coast Morib Resort 21&22.10.12

 
Seperti yang dirancangkan setelah lama niat di hati nak ke sini akhirnya...kami gerak ke sana almost 11am . Bukan jauh pun lebih kurang 45 minit aje.  Saja turun awal sikit coz en hubby tak biasa dgn area situ. Kemalasan nak taip banyak. So me attached pics yg sempat me snap.
 
 
Since kami sampai awal,  MLP pun dah tak sabar2 nak mandi-manda.
 
MLP ....budak yg memang 'sukakan' air..
Abah yg setia melayan...

Tiba masa untuk ambil kunci bilik..wow long queue..tapi nasib baik before tu me dah check in awal2 so tak payah nak tunggu. Cuma tunggu staff cari kunci. 

Long queue for check in..luckily I reached early..:-)


Our room No.

Our room

Antara kemudahan yang disediakan

antara toiletries yg  didisediakan...

Yang paling disukai MLP...mlm2 pun beremdam

Pemandangan dari bilik..

Pemandangan dari balkoni bilik yang menguji kesabaran MLP utk  ke bawah
Sebelum lunch kami lepak kejap kat beach.

The Pier ditutup waktu siang

The Pier..Day time

Pondok comel - The Pier
Ok..me nak cerita sikit pasal The Pier ni memang cantik dgn pondok2 kecil. Dibuka pada waktu malam. Frankly to say tempat ni tak sesuai untuk org Muslim lebih2 lagi yg bawa anak2 sebabnya arak dgn selamber...dihidangkan secara terbuka. Memang nampak happening sebab malamnya ada live band bagai kat sini.

ATV Ride

Pemandangan pantai yg cantik..
  
Side Menu for dinner

Menu utk dinner
Lepas dinner lepak kejap tepi pantai. Konon nak le ambik angin malam kat tepi pantai tu tapi malangnya tiba2 ada bauan yang mengganggu hidung kami. Tak tahu nak cakap what kind of smelll tapi sangat busuk*then baru me tahu rpenya further up to Sg. Pelek ada ladang b**i.....Hmm patut la

Busuk2 pun sempat juga kami snap pics pada waktu malam kat tepi pantai tu...;-)


Si bujang..;-)

Kami...:-)

Esoknya breakfast kat tempat yg sama... The Venue.

Kupon bfast kami

Menu for breakfast..sbnrnya ada byk lagi tapi perut dh x de space.
Harga buffet dinner n breakfast utk kanak2..kami punye foc cz include dlm pakej.

Makan pun ala kadar aje sbbnya dok sibuk nak mandi pool lagi.
Nak khabarkan sikit pasal harga tiket..untuk theme park - bagi dewasa harganya rm35*kami punya free coz include dlm pakej. Kanak-kanak pula rm20*kami kena bayar utk MLP cz x include dlm pakej.

Untuk buffet breakfast dewasa kalau tak silap around rm25 tapi kami tak perlu bayar sebab termasuk dalam pakej..dinner pun kami dapat free voucher instead of price rm40 per person.

 Lepas breakfast sambung lagi sesi jalan2 tepi pantai yang airnya tengah surut...Pelik juga coz nun jauh disana pun still tak nampak air lautnya..

**Kami**
kami lagi..;-)
Then layan MLP mandi manda lagi sebelum check out. Masa ni no pic coz me pun join sama. Masa untuk kami hepi2 main air lor...hehe..

 balkoni bilik

Posing dlm bilik sebelum balik

Time to say bye bye...belum check out pun dr hotel MLP dah tanya..kita nak holiday kat mana pulak lepas ni..sbr aje lah...
Sedikit ulasan , pada pendapat me :-

Yang OK
- Tempat ni memang sesuai sangat untuk family especially yang ada anak yang berumur setahun keats.
- Bilik yang agak luas utuk studio suite yg kami stay
- Bathroom lengkap dengan jakuzi.(biasanya room rate hotel mcm ni tak disediakan jacuzi..maybe promotion rate kot.)
- Staff yg agk friendly

Yang Tak OK
-Tiada siaran Astro
-Ada bauan yang tak menyenangkan
-Wi fi terhad kat lobby aje.

Yg Average
Makanan..alhamdulillah not too bad dan boleh mengenyangkan.

p/s : jz an info , pakej yg me ambik tu direct booking from gcr .Promotion rate rm198 termasuk 2 buffet breakfast, 2 buffet dinner n 2 ticket dewasa untuk theme park. So utk MLP kami paid for bfast rm18, dinner rm25 n theme park ticket rm20.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...