Monday, October 1, 2012

Temasya Sukan Sekolah Rendah Agama Integrasi (SRAI) 2012

 
 
Semalam seawal 7am kami dah gerak ke sekolah MLP coz  ada Temasya Sukan. Alhamdulillah cuaca tak panas sangat...mungkin sebab last nite hujan kot. Kami rushing coz MLP informed mesti berada di sekolah before 7.30am. Mula2 ingatkan nak breakfast kat kantin sekolah tu aje tapi kantin belum buka. 
 
Dek kerana MLP belum breakfast, abahnya dah mula tak senang hati. Ye lah takkan lah nak biar si anak bersukan dengan perut kosong. Nasib baik le tak lama pastu ada jual makanan berhampiran kedai PKG, maybe anjuran PKG kut. So just beli kuih , itu pun dia tak nak makan. tak de selera katanya...maybe dia nervous kut...but hubby pujuk juga dia makan sebiji donut..alhamdulillah akhirnya dia makan juga .
 
  Tiba2 me terpandang kat padang ada anak2 pakai t-shirt warna ungu. Rasanya ini pertama kali me tengok ada Rumah Ungu.Setahu me biasanya yang ada.. rumah biru. hijau ,merah & kuning aje.Hurm mungkin nak bagi senang control kut.  Ingatkan start awal pagi but MLP punya turn start lewat sikit. It goes for standard 1 & 2 1st. Tahun ni MLP masuk acara Lari berganti2. Apa pun alhamdulillah dapat lah juga naib johan. 

Ibubapa yang hadir bagi support kat anak2
Sebelum temasya bermula..sudah menjadi kebiasaan para bapa akan menjadi cameraman..
Sebelum perbarisan..
Perbarisan bermula
Akhirnya baru nmpak muka MLP..asyik menyelit aje..maklumlah budak tak tahan panas..
Pastu acara bermula.. bila tiba turn MLP me suppose snap pic dia masa berlari. Tapi dok syok bagi dia support dah terlupa, me lupa yg before tu dah janji dgn hubby he will record n me snap MLP's pic. Hurmm..dah makin meningkat umur nak wat camner. Nasib baik ada yg record so boleh lah dia tengok nanti. But the moment MLP terima medal tetap ada. 

Alhamdulillah...rumah merah dpt naib johan lari berganti2 darjah 3.
Kat rumah..bangga ler tu..anyway ..congrate my dear..

4 comments:

MizzTina said...

tahniah iqi... :)

Norma NML said...

@MizzTinaTq Kak Tina..{ummi nye tolong jwpkan..he3}

Cikgu Ma said...

rindu kt skolah...tah bila nak posting...

Norma NML said...

@Cikgu MaMengajar kat mana ? kat SRAI?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...