Sunday, November 25, 2012

Selangkah Sebelum Menuju Alam Baru..


As we planned, hari ni kami ke Klinik Lita Alis coz nak register MLP berkhatan. Kalau nak ikutkan tak plan pun nak buat tahun ni tapi dia asyik tanya aje bila nak khatan. Sounds like dia nak berkhatan awal so kami pun on aje. Tapi sebelum tu confirmkan lagi sekali , manalah tahu kut tiba2 dia tak ready. 

Sampai aje kat kaunter pendaftaran..sedang kami dok sibuk pasal pendaftaran dan bertanyakan nurse tu, ye lah risau mana tahu kan, bak kata En Hubby if 'buta'*actually me pun x tahu apa maksud buta tu tapi bila En Hubby explain baru me tahu takut nanti sakit. 

Tapi bila nurse tu cakap ok and doktor boleh buat, tiba2 boleh pula MLP tanya nurse tu " kakak, sakit tak??". Ya Allah..anak oh anak..mcm lah nurse tu pernah rasa berkhatan mcm org lelaki...tak pasal2 malu nurse tu...hahaha nak tergelak kami dibuatnya. Nasib baiklah nurse tu walau dgn muka yang merah padam dan malu2 tetap bagi jawapan yg memuaskan hati dia.."tak sakit lah dik, doktor pandai buat, tu kat dalam ada boy 6 tahun tgh khatan....tak nangis pun".

"Owh..ok.."..then bayar register 50 hinggit, baki lagi 100 hinggit kena bayar hari berkhatan 8.12 nanti. 


P/S : Kami meneruskan aktiviti shopping pakaian & kelengkapan sekolah MLP yg tak habis2 lagi..:-)



 

Monday, November 19, 2012

Makan...Makan n Makan..:-)

 
Entry terbengkalai, baru berkesempatan nak mengetuk keyboard padahal dah seminggu me balik dari Kelantan. Rasanya ramai dah maklum yang Kelantan a.k.a Klate memang kaya dengan berbagai jenis makanan...especially makanan yg manis2.
 
Malas nak berceloteh banyak, jom layan pics kat bawah .
 
Locong, buah kabung n cendol...

Lompat tikam, apam goreng, laksa & kuih seruling
Nasi impit...rsanya kat Klate jer ada mcm ni..

 Lompat Tikam..yummy....
 Etak..kesukaan adik me..
 
Itu baru sebahagiannya  , esoknya pegi lagi Pasar Ketereh, look for other thing pulak. Lupa nak snap pics makanan tu...antara yang sempat kami merasa ...putu mayam, bubur chacha,laksam n laksa dan ada beberapa jenis yg me tak ingat namanya. Haa.sebulan dok kg jwabnya makin montel le..
 
 

Sunday, November 18, 2012

Burger Bakar Abang Burn @ Sungai Ramal Foodcourt

 
Ptg tadi akhirnya me berkesempatan juga untuk dapatkan burger yg jadi sebutan ramai Burger Abang Burn...Sebenarnya kebetulan balik dari Aeon Equine, en hubby dok sebut nak makan satay willy*yg ni pun makin glamor skrg. So kami ke Sungai Ramal Foodcourt. Alang2 dah sampai kononnya nak trl burger yg memang jadi sebutan ramai tu.
 
Sebelum ni kami pernah singgak kat sini coz nak mkn satay willy punya psl tp masa ru tak buka..dah terpandang gerai Burger Abg Burn tapi dek ternampak yg queue pjg berjela, terpaksalah kuburkan harapan tu.
 
Tapi semalam ptg tadi org tak ramai, mugkin sbb kami dtg awal kut. My turn yg ke 7. Masa queue tu terbau daging burger yang di bakar..huhh baunya..Me order Burn Beef Cheese..harganya RM8.50*quite mhl kn..maybe sebab dagingnya yg tebal..even cheese dia pun tebal n melting kat daging tu..Paling murah if tak silap me rm7.50 tanpa cheese.Actually byk jenis burger kat situ termasuklah Burger Tower . Yg ni rasanya if makan ramai baru berbaloi.
 
Balik rumah baru lah me makan burger tu coz tadi kekenyangan dek makan satay willy. Makan 5 cucuk dah terasa kenyang coz daging ayamnya tebal dan besar. For me kalau org tanya, memuaskan hati dgn harga rm 0.70  secucuk . 

Ini lah ABBBC..
Selepas di belah...hasilnya
v
v

Nampak tak dagingnya yg tebal tu..
Seyesly me hanya mampu habiskan x sampai separuh pun
Me menjurikan... 3/5..taste nice tapi bau daging tu menyebabkan me rasa muak. Cheese dia tebal n melting..if cheesy lover mesti suke..Hubby plak memang tak suka daging burger tu. Patutnya me order yg chicken ntah nape mulut tergatal pi order yg beef. Lastly hubby habiskan roti tu...dan me plak si suruh habiskan daging tu..ai darling ni macam nk sruh bini dia bertambah montel aje. Sorry to say, me pun tak larat nak habiskan.



Monday, November 5, 2012

JJCM @ Laman Perdana Putrajaya

 
Sebenarnya dah lama berhajat. Yelah bila member ofis, Tina dok cerita pasal tempat tu. Kononnya before Raya Haji tu dah plan nak pegi tapi kebetulan hari tu hujan.
 
So before hubby pergi kerja sabtu lepas, awal-awal lagi dah bagitau malam nanti dinner kat luar aje. Dalam hati, harap2 tak hujan coz memang teringin sgt nak makan kat Laman Perdana tu. 
 
 Tapi dah musim nak buat camne. Hujan tak berhenti sampai ke malam, so again en hubby tanya kut2 me berubah hati nak makan kat tempat lain ke. Tapi wifenya yg degil ini tetap nak ke situ...hehe..and demi memenuhi hasrat wife tersyg , hujan pun hujan lah..:-) hingga ke telinga..Thx Darling*walaupun penat tapi demi kami.. .
 
 
Menu kami ..Alhamdulillah

 Disebabkan hujan yang semakin lebat, itu je gambar yg sempat me snap.Sebenarnya tak puas hati coz tak boleh nak survey dulu menu kat situ. Disebabkan hujan yg semakin lebat kami rembat ajelah mana yang terdekat dgn seat kami. En hubby cakap next time dtg lagi..Ooo ok..
 
 Kononnya after dinner nak le merayap ke Alamanda kejap, lagipun malam minggu ..tapi masing2 separuh badan dah basah dek tempias terpaksalah balik rumah.. 
 
*hujan2 ni balik rumah tido lagi syok..
 
 
 
 
 
 

Thursday, November 1, 2012

JJCM @ AP Ayam Penyet Bandar Baru Bangi

 
Kebelakangan ni asyik hujan aje kan....so bila hujan  dan sinonimnnya perut pun menjadi lapar. So bila lapar mestilah kami akan cari tempat makan. Oiitt Puan Norma melalut ni pe hal ?? 
 
Ok2..nak cite pasal JJCM kami, kali ni destinasi kami  AP Ayam Penyet Bangi. Lokasinya di hujung sebelah kiri Bangunan Paragon Point Seksyen 9 B.B.Bangi. Hmm bagus..sampai kat situ orang tak ramai. Mungkin sebab hujan kut.
 
Banyak pilihan sebenarnya tapi mungkin kami tak biasa dengan menu ala Jawa so ambik yang simple aje. Cer tengok menu yg sempat me snap. Nampak menarik tapi takkan lah kami nak cuba semua .
 
 
Antara menu makanan kat AP...
 
 
 
 
 
Menu minuman memang banyak..tak tahu nak pilih mana satu...
 
 
 
 
 
 
 
Hubby's n MLP's choice..Nasi Ayam Penyet AP

Menu yang kami order..
Mine...Mee Udang
Sebelum dan selepas
Dah kenyang ini lah dia kejenye...membuli abah..
Alhamdulillah
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...