Sunday, November 18, 2012

Burger Bakar Abang Burn @ Sungai Ramal Foodcourt

 
Ptg tadi akhirnya me berkesempatan juga untuk dapatkan burger yg jadi sebutan ramai Burger Abang Burn...Sebenarnya kebetulan balik dari Aeon Equine, en hubby dok sebut nak makan satay willy*yg ni pun makin glamor skrg. So kami ke Sungai Ramal Foodcourt. Alang2 dah sampai kononnya nak trl burger yg memang jadi sebutan ramai tu.
 
Sebelum ni kami pernah singgak kat sini coz nak mkn satay willy punya psl tp masa ru tak buka..dah terpandang gerai Burger Abg Burn tapi dek ternampak yg queue pjg berjela, terpaksalah kuburkan harapan tu.
 
Tapi semalam ptg tadi org tak ramai, mugkin sbb kami dtg awal kut. My turn yg ke 7. Masa queue tu terbau daging burger yang di bakar..huhh baunya..Me order Burn Beef Cheese..harganya RM8.50*quite mhl kn..maybe sebab dagingnya yg tebal..even cheese dia pun tebal n melting kat daging tu..Paling murah if tak silap me rm7.50 tanpa cheese.Actually byk jenis burger kat situ termasuklah Burger Tower . Yg ni rasanya if makan ramai baru berbaloi.
 
Balik rumah baru lah me makan burger tu coz tadi kekenyangan dek makan satay willy. Makan 5 cucuk dah terasa kenyang coz daging ayamnya tebal dan besar. For me kalau org tanya, memuaskan hati dgn harga rm 0.70  secucuk . 

Ini lah ABBBC..
Selepas di belah...hasilnya
v
v

Nampak tak dagingnya yg tebal tu..
Seyesly me hanya mampu habiskan x sampai separuh pun
Me menjurikan... 3/5..taste nice tapi bau daging tu menyebabkan me rasa muak. Cheese dia tebal n melting..if cheesy lover mesti suke..Hubby plak memang tak suka daging burger tu. Patutnya me order yg chicken ntah nape mulut tergatal pi order yg beef. Lastly hubby habiskan roti tu...dan me plak si suruh habiskan daging tu..ai darling ni macam nk sruh bini dia bertambah montel aje. Sorry to say, me pun tak larat nak habiskan.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...