Sunday, November 25, 2012

Selangkah Sebelum Menuju Alam Baru..


As we planned, hari ni kami ke Klinik Lita Alis coz nak register MLP berkhatan. Kalau nak ikutkan tak plan pun nak buat tahun ni tapi dia asyik tanya aje bila nak khatan. Sounds like dia nak berkhatan awal so kami pun on aje. Tapi sebelum tu confirmkan lagi sekali , manalah tahu kut tiba2 dia tak ready. 

Sampai aje kat kaunter pendaftaran..sedang kami dok sibuk pasal pendaftaran dan bertanyakan nurse tu, ye lah risau mana tahu kan, bak kata En Hubby if 'buta'*actually me pun x tahu apa maksud buta tu tapi bila En Hubby explain baru me tahu takut nanti sakit. 

Tapi bila nurse tu cakap ok and doktor boleh buat, tiba2 boleh pula MLP tanya nurse tu " kakak, sakit tak??". Ya Allah..anak oh anak..mcm lah nurse tu pernah rasa berkhatan mcm org lelaki...tak pasal2 malu nurse tu...hahaha nak tergelak kami dibuatnya. Nasib baiklah nurse tu walau dgn muka yang merah padam dan malu2 tetap bagi jawapan yg memuaskan hati dia.."tak sakit lah dik, doktor pandai buat, tu kat dalam ada boy 6 tahun tgh khatan....tak nangis pun".

"Owh..ok.."..then bayar register 50 hinggit, baki lagi 100 hinggit kena bayar hari berkhatan 8.12 nanti. 


P/S : Kami meneruskan aktiviti shopping pakaian & kelengkapan sekolah MLP yg tak habis2 lagi..:-)



 

2 comments:

MizzTina said...

iqi, jaga².. hehe

Norma NML said...

@MizzTinaTinn, bru smlm dia ckp.."ummi, hri dh makin dekat ni, mcm tkutlh pulak"..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...