Sunday, December 30, 2012

Starz Garden SOGO

Starz Garden namanya tak melambangkan tempatnya. Kalau nak ikutkan nama SG tu macam nama pusat karaoke pun ye. Tapi rupanya itulah pusat jagaan sementara yang terletak di Level 7 SOGO . 

Tujuannya nak memudahkan ibu bapa membeli belah tanpa risaukan anak2 yang berlari menyorok sana sini, juga bagi mengelak para ibu rasa tension bila anak asyik merengek bila nak fitting baju* hehe...contohnya me sendiri coz MLP ni pantang umminya masuk tempat pakaian dan kasut. Rasanya ramai ibu kat luar sana mengalami situasi yang sama dgn me.

Actually ini first time kami 'tiggalkan' MLP kat situ. Itu pun bila dia sendiri willing nak dok situ.Lagipun dia dah besar so kami taklah risau sgt. Bayaran yg dikenakan RM6 sejam. Dari segi safety me rasa insyaAllah selamat sebab tak dibenarkan sebarangan orang keluar masuk coz pintu sentiasa berkunci. Anak2 akan diletak tanda nama dan mereka hanya dibenarkan keluar setelah ibubapa datang membuat bayaran dan tandatangan pada buku yang disediakan. Even masa nak masuk pun kena isi borang.Apa yang me perasan kat situ juga disediakan pakej bersama simple meal. At first MLP mcm segan2 coz kebanyakannya knk2 kecil aje kat situ. Rasanya masa tu he the tallest one among them.



Mula2 lone ranger

Dah dapat kawan...

Time to pick him up & make payment
Seronok citer kat abahnya pasal kengkawan

"Name Tag "
"Abah....nanti kalau shopping kat sini Iqi nak dtg sini lagi tau"..wahhh..siap booking tu..
If me tak silap maksima umur yg dorang jaga hingga umur 10 tahun aje kot...ingat2 lupa daa...But one thing for sure MLP sgt suka even 'kawan baik' yg dia baru jumpa kat situ baru umur 6 tahun, terus jadi kamceng..siap janji tu nanti "kita jumpa lagi yea"..sabar aje lah...




 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...