Tuesday, January 29, 2013

Apa Tu... Takoyaki ??


Semalam balik dari keje, en hubby and MLP dah sedia menunggu kat depan. Maklumlah en hubby tak keje n MLP pula tak sekolah. Ye lah...orang semua cuti coz ganti  hari Thaipusam yang jatuh hari Ahad tapi kilang kami ni pelik, digantinya hari sabtu. Tapi nak wat camne dah namanya employee kenalah ikut .

Before balik, masing2 dah lapar so kami singgah kat Ramal Junction Food Court..apa lagi pekena Satay Willy le. Dalam pada tu mata me dok melilau kot2 ada makanan lain yang berkenan dihati. Maklumlah kat situ banyak pilihan makanan sebenarnya tapi tak berkesempatan nak try.Burger Abang Burn mcm biasa terpaksa beratur pjg..tapi dah try sebelum ni.

Tiba2 terpandang satu gerai kecil kat situ. Dari jauh macam kaya ball. So me ajak MLP pi tengok mende yang menarik sangat coz ramai orang queue kat situ. Takoyaki?? Apa tu ?? Ok...tak puas hati...nampak maca menarik. "jom kita try dik mcm sedap je". MLP if tanya bab makan nowadays semuanya ok saja. Harganya not bad untuk 4 biji sebesar bola ping pong tu rm4.50, filled tu boleh pilih udang, sotong, ketam atau sosej. Baru me tahu rupa2nya Takoyaki ni filled dia sinonim dgn seafood . Memandangkan me allergic dgn seafood*allergic la sgt..but the truth is for temporary I have to say no for seafood..he2 so me order yg sosej aje.

Sedapnya...

Zoom In...
Sedap di makan masa panas2..yummy...MLP suka taste dia but en hubby pula tak suka. Tak pe lah at least me ada 'kawan'..next time kita beli lagi ye..

If ada yang terasa ada masa dan rajin nak buat sendiri tu boleh refer resepi kat sini 

3 comments:

Norma NML said...

@xila dotyup..akak pun baru tahu..even kat downtown pun ada..

Zamani Abe said...

bru je pesan lg kt adik minta dibelikan.. hehe.. mmg best

Norma NML said...

@Zamani Abetu la..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...