Monday, January 21, 2013

UJIAN Tandanya Allah s.w.t Sayang.


Hampir 2 weeks me tak update blog . Bukan tak de  masa...bukan juga sebab tak de mende yang nak tulis. Tapi nak start tu..nak kata malas pun tak juga. Tapi sebenarnya sebab me selalunya update blog ni kat office..curi2 masa bila free so kdg2 ada mende nak update, tang2 tu juga ada keje yang nak kena settle so terbengkalailah enrty tu . Work come first ok*cewahhh..bukan main lagi, tp itu hakikatnya coz keje tu kan satu amanah n me makan gaji so tak nak lah nti rezeki yg me dpt nanti tak berkat.

Entah kenapa tiba2 nak sangat buat entry pasal UJIAN. Namapun manusia, rasanya tak de seorang pun dalam dunia ni yang tak menghadapi ujian, bezanya kecil atau besar aje. Lepas tu macamana cara nak menghadapi dan menyelesaikannya. 

Kadang2 kita diuji dengan kehilangan, kesakitan, kesusahan dan macam2 lagi. Mulalah timbul rasa kecewa, marah dan geram..kenapalah semua tu menimpa kita. Padahal tanpa kita sedari ujian tu semua sedikit sebanyak datangnya dari kecuaian dan kelalaian sendiri. Kadang2 kita terleka dan terlalai akan tanggugjawab kita kepada DIA. 

 
Apa yang penting kita sentiasa menadah tangan memohon padaNya agar kita menjadi hamba yang sentiasa bersyukur dan tidak lara dengan keseronokan duniawi. Semoga DIA sentiasa memberi petunjuk dan rahmatNya. Aamiin Ya Rabbal Alamin..

p/s : jgn jadi macam "KL" ada masalah aje, nak cabut nyawa sendiri. Rugi aje maka bapak dorang habis kan duit . Kalau tahu mahu kecik2 dulu dah dicekik anak tu..erghh..

Me redha dgn ujianNya..even doktor ckp ekzema ni tkkn sembuh sampai bila2, sekurang2nya me tahu setiap penyakit itu akan mengurangkan dosa2 kecil me.InsyaAllah..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...