Tuesday, February 19, 2013

Gara2 Muhammad Benladin aka Ben Belieber


Ni nak citer pasal MLP. Entah sejak bila dia minat dengan Si cute Benladin @ Ben Belieber peserta Idola Kecil 5 tu. Setahu me dia takde la beria  tengok rancangan tu. Mungkin karektor Benladin yang lincah bila menari tu yang dia suka kot. 

Benladin aka Ben Belieber yang sememangnya cute..
And
MLP,tiba2suruh  Uwan dia beli cermin mata tu..then ckp mcm Ben Idola Kecil tak?

Thursday, February 14, 2013

Mandi Mandi @ Felda Residence Tekam Resort


Cuti Tahun Baru Cina hari tu, memandangkan cuti agak panjang so kami decided untuk balik Pahang. At first plan nak pegi holiday for MIL's family gathering tapi sebab last minute terpaksalah batalkan. 

Satunya sebab tak banyak pilihan accomodation yang kosong, maklumlah cuti CNY so kebanyakan tempat penuh. Satu lagi sebab bila last minute camni sure ada yang tak boleh join. So macam tak seronok pulak coz ramai yang tak ada. Tapi untuk memenuhi permintaan MLP dan anak2 buah yang ada kami bawa aje dorang ke Felda Residence Tekam Resort . Not bad, untuk anak2 kira ok la. Seronok tengok dorang happy gitu.



Dan yang para bapa lah yang terpaksa 'bertugas' . Para ibunya hanya jadi penonton setia dan tukang snap gambar...hehe.


Anak2 happy, bapa2 keletihan dan ibu2 ke'mengantukkan'..ada ke istilah tu..haha belasah aje la...

Thursday, February 7, 2013

Jom Terjah Kupon Diskaun


Yeayy....satu hari lagi keje pastu cutiiiiii...5 hari tu.....bestnya. Dah rutin if cuti pjg gini mula la sibuk meng 'google' mana tempat yang best nak pegi. Even dah tahu cuti CNY nanti nak balik rumah MIL, school holiday nak balik Klate but instead of that nak juga pegi mana2 to spend time dgn family. Itupun nak kena tengok bajet juga. 

Cerita pasal bajet if nak pegi holiday, me selalunya akan check kat website yg offer kupon diskaun. Berbaloi...kadan2 tu diskaun lebih dari dari 80%. Kupon diskaun ni sebenarnya bukan untuk diskaun travel semata2 tapi mende lain pun ada ..macam produk kesihatan, restoran, spa, gajet dan macam2 lagi.

Antara yang selalu me terjah..haa cer tengok kat bawah ni.

Groupon
Streetdeal
Mydeal
Livingsocial
Jackcow
Dokonee
Dealmates
couponmarket
deals.bigsale

Selain dari tu rasanya banyak lagi website yg provide kupon diskaun camtu. Cuma kadang2 tu yang jadi problem kebanyakan kupon diskaun untuk travel valid on weekdays saja tapi bila weekend harganya agak mahal walaupun still ada diskaun. 

So untuk yang rajin nak pergi spa, jalan2 cari makan, jalan2 habiskan duit kat dalam atau luar negara bolehlah survey kat situ dulu. Seriously berbaloi sebab kadang2 pakej holiday ke oversea memang murah sangat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...