Monday, March 18, 2013

Ayahku Kembali Ke Rahmatullah..18.3.2013


Lebih kurang 4 am, my handphone ringing..jantung berdebar..maklumlah incoming call awal pagi..for sure ada emergency. My sis call, seperti yang me jangka walaupun sukar untuk dipercayai...jam 4 am 18 March 2013 bersamaan 6 JamadilAwal 1434H ,ayah tercinta pergi mengadap Ilahi buat selama2nya.*seriously when i wrote ths my tears never stop..Innalillahiwainnailaihirojiun..Spontan me keep crying even en hubby cuba tenangkan. 

Masih terbayang saat bersama ayah masa me balik kg hari tu ,  macam baru semalam tengok arwah ayah makan nenas sebelum me tinggalkan..cium dahi arwah dan minta maaf..

Tak buang masa call abg to confirm, call adik to inform. kemas kain baju fetch my niece and nephew then kami konvoi balik kg. Orang kg hanya tunggu kami sampai saja untuk uruskan jenazah dan insyaAllah akan dikebumikan lepas waktu Asar. Dugaan buat kami otw balik kg, dua2 tayar kereta adik ipar pancit  masuk lubang gara2 nak elakkan treler panjang yang masuk laluan kami. So terpaksalah kami 2 kereta gerak dulu kot terlambat. 

Alhamdulillah around 3.30pm kami selamat sampai. Tak pandang kiri kanan me terus peluk Chek..tak dpt tahan sebak..hanya mampu menangis..Me tak mampu nak tatap muka arwah, so me baca surah Yassin terlebih dahulu..then baru lah ada kekuatan untuk mencium jenazah ayah. Terasa sejuk muka arwah. Ya Allah..sayunya hati...wajah arwah ayah tenang sgt. 

Alhamdulillah segala urusan memandikan jenazah disertai anak2 dan menantu lelaki dan pengebumian berjalan dgn lancar selepas waktu Asar.

 ps: Ya Allah..tabahkan hati hambaMu ini...hati chek...semoga roh arwah ayah tenang di sana dan ditempatkan dikalangan mereka yang beramal soleh...Aamiin Ya Rabbal Alamin


.

2 comments:

Hidayah said...

Al-Fatihah.

bertabah lah sis.

kita doakan yang baik baik utk arwah.

Norma NML said...

Thanx Hidayah..InsyaAllah kami anak2 takkan lupa mendoakan dan sedekahkan al fatihah serta bacaan yassin utk arwah ayah tercinta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...