Thursday, May 23, 2013

My Wish List aka Keinginan



Mood kebosanan...mood nak pergi bercuti....macam2 mood ada..heyyy apa yang me melalut tak tentu pasal ni. Ok...Just nak buat n3 pasal keinginan..boleh dikatakan angan2 la kot.. angan2 me....♫ aangan-aangan..bila mencari pasangan..yang bakal jadi pilihan..♫...haha dah jumpa pun pujaan  me....tiba2 teringat lagu Raja Ema pulak. Lagu yang quite glamer  masa me kecik2 dulu. Back to n3..kat bawah ni

V
v

** My Wish List **

I wish 

To Be A solehah wife to my Imam
Rozaiemi Ghazali...me bersyukur sangat dikurniakan seorang suami yang penyayang...penyabar...yang tak pernah putus asa membimbing me*yg kdg2 terleka..hehe . Syukur padaMu ya Allah .Semoga me menjadi isteri yang solehah buat en hubby...semoga Allah merahmati dan memberkati ikatan suci ini sehingga ke akhir hayat kami. Buat en hubby..InsyaAllah suatu hari nanti..I'll be a fully muslimah as u wish...pray for for me ok and thanks darling coz I know that u never give up. 

To See Him Success Here and Hereafter
Rifqi Naqiuddin bin Rozaiemi...my one*setakat ini la n maybe forever..:) and the only lil prince...Tiada lebih yang me harapkan...selain melihat dia berjaya dalam hidup...berjaya mencapai cita2nya....berjaya didunia dan akhirat sebelum me menutup mata...supaya dia tidak alpa dan leka serta menjadi hamba yang taat kepada perintah Allah s.w.t.

To have more kids 
If..If...kalaulah ada rezeki kami...kami nak tambahkan bilangan ahli keluarga...sedihnya bila setiap kali MLP bertanya...menyuarakan kesunyian dia yg bermain sorang2..tambah lagi kawan2 yang asyik bercerita psl adik-beradik...ada dpt adik baru...ada yang sibuk dok cerita main bola dgn abg di padang...kakak yg tolong ajarkan homework...semua tu buat me rasa sedih sangat...ummi faham syg...even ummi & abah pun rindukan suara baby...nasib baiklah kami dah ada seorang baby...big baby and always be...buah hati pengarang jantung kami...Alhamdulillah dia faham bila me bagitahu rezeki tu dtg dari Allah...selalu pesan kat dia..tolong ummi dan abah supaya jgn berhenti berdoa dan minta dgn Allah s.wt  

To bring Chek to Mecca - Perform 5th Rukun Islam
 Yang ni memang niat me dari dulu lagi...since bujang...nak bawa chek dan arwah ayah pergi menunaikan Rukun Islam yg kelima ni...me nak bawa Chek pergi Mekah sebab me tahu chek sudah uzur tak boleh pergi tanpa ditemani someone. Dan someone yang afdal adalah anaknya sendiri. Cuma buat masa sekarang me tak mampu ...Itu NIAT me...semoga Allah murahkan rezeki me..InsyaAllah

To travel to Maldives 
Nak tahu kenapa ??? Sebab I love beach SO much. Me sangat sukakan keindahan laut. Bila me tengok kat internet pics kat sana...Ya Allah..Subhanallah...cantiknya. Seriously bila tengok laut hati me rasa sangat tenang. Haa...berlagak kan me ?? Ye lah..Malaysia pun tak habis nak jejak lagi ada hati nak pergi nun ke Maldives. By the way it my wish..WISH ok...even me tahu..dok mapu la me nak gi denu, maha tuu..mano nak cari pitih..hehe..bak kata hubby if could..if ada duit apapun sebolehnya fisrt trip ke oversea..he hope we can go for umrah dulu. Ok dling..kita pi Maldives Malaysia*Pulau Perhentian dululah ok..hehe..;-)

To have a Big House
Yang ni pun boleh tahan tamak kan ? Apa laa..semuanya wish yang agak mengarut..Mengarut ??? Biar la..my WISH kan ? Nak tahu kenapa me nak rumah yang besar ??Sebabnya me nak rumah tu ada banyak bilik..Motif?? Bukan la nak stand by untuk bakal anak2 me ke....sbb me tahu if ada rezeki Allah nak bagi pun berapa org aje lagi boleh tambah kan...Sebabnya me nak kumpulkan semua adik beradik me duduk dalam satu rumah..dok ramai2...nak merapatkan lagi hubungan kami adik beradik...seronok tengok anak me dan sepupu sepapatnya main kejar2. Dan yang penting me nak chek tengok anak2nya semua di depan mata. So dalam masa yang sama kami adik beradik dapat jaga chek* I want to make her happy...mustahil kan ?? Tapi tiada yang mustahil if dgn izin Allah s.w.t :-). 

Haa...kalau nak diikutkan banyak lagi my wish... tapi karang macam2 pula demandnya...yang penting me cuba berusaha...berdoa dan selebihnya tawakal. If Allah said Kun Faya Kun...so tiada yang mustahil..^◕‿◕^

p/s : Apapun kalau kita expect to much dlm hidup kita takkan menjadi hamba yg bersyukur..skdr peringatan untuk diri sendiri


2 comments:

nik ros said...

moga impian akan jd kenyataan yea :)

Norma NML said...

Tq Nik..IsyaAllah..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...