Monday, June 10, 2013

Bila seminggu dia di kampung




Alhamdulillah, last Saturday MLP dah selamat balik ke rumah kami. Jgn slh faham...bukan lari tapi berada di kg Uwannya kat Pahang selama seminggu.Boleh la jadi teman berborak dan teman menyibukkan Uwan. Tapi me tahu Uwannya seronok bila dikelilingi cucu2. Ye la... before tu pun dah berkali2 Uwannya call tanya bila nak hantar si Rifqi ni..nak wat camne abahnya asyik bz ngan keje . 

Nasib baiklah kebetulan masa tu adik ipar me nak balik kg so 'kirim' aje la kat dia. Happen to be adik ipar me pun hantar 2 orang anaknya ke kg, even biras me pun ada kat kg with her 2 kids. Haa pasti riuh rendah rumah mak dibuatnya. Wondering jugak...camne la Uwan melayan kerenah cucu2 yang tengah 'naik' tu.

Sadly me pula yang menanggung rindu dendam kat anak bujang tu. Nasib baik la adik ipar me si Ain yang baik hati tu sanggup snap pics dan share aktiviti MLP kat kg.. Thanx adik :-)

icity Jerantut..bukan la mcm kat Shah Alam tu tapi ala2 funfair gitu..

wif his  lil cousins Afrina,Dhia,Adib n Auni yg talkative..

Uwan yg tak jemu melayan cucu2

Alhamdulillah...tak lupa pesan ummi & abah

Good...satu lagi pesanan yg diikuti


Jadi assistant Uwan beli sayur ?? Hmm...
Menyakat aje yea..
Ikutkan MLP sepatutnya balik hari Jumaat, but last minute Pak Tehnya pula bawa dia pegi PD so overnite la kat sana pulak. Saturday baru la balik .Alhamdulillah safely reached dengan muka yg sunburn bermandi-manda kat waterpark. 


Seronok mandi-mandi

Dia memang suka main mende alah ni

p/s : tq to Mak coz take care of him n to my BIL n SIL coz treat him for holiday n sbr lyn kerenah MLP..we appreciate it a lot :-)

2 comments:

Cikda said...

mesti atuknya yg paling gumbira.. tak sunyi seminggu adanya aktiviti.. :)

Norma NML said...

@CikdaCikda, bukan atuknya tapi neneknya...hehe..arwah atuk belah abahnya dah meninggal 3 tahun lepas, dan yg paling dia rapat arwah tok ayah kat Kelantan baru 3 bulan meninggal.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...