Wednesday, June 19, 2013

Hadiah Untuk Abah



Dialog me and MLP malam minggu lepas.

MLP : Ummi, esok hari bapa kan ?
Ummi : Ha a
MLP : Iqi nak bagi hadiah kat abah.
Ummi : Ok..boleh...nak beli ape ? 
MLP : Iqi ingat nak beli posh bag, ok tak ummi ?
Ummi : hmm..posh bag tu dah biasa sgt, cuba beli benda yg abah suka
MLP : Apa dia ?
Ummi : Ingat tak, hari tu abah ckp nak sangat pakai kurta, apa kata Iqi belikan kurta.. kalau tak cukup duit ummi tambah .
{for info if hari bapa @ hari ibu, MLP akn guna duit tabung utk beli hadiah tp me hadkan jumlah yg dia boleh spend, bukan apa..nak biasakan dia menghargai nilai duit}
MLP : Ok, bila nak beli ?
Ummi : Camni, esok kan kita nak pegi KL so kita beli la.
MLP : Ok....:-) 

So weekend tu as planned, kami ke KL tuk shopping some of baju Raya MLP's. Kebetulan kat Ground floor Sogo ada sales untuk Men's Department. MLP tiba2 aje menyinggah kat tempat jual wallet Alain Delon..design memang cantik..harga not bad..kira ok la. So dia ckp nak beli tu utk hadiah abah. Dia dah lupa asalnya nak beli kurta tu. If me ckp 'no' for sure spoiling his mood. The best way, me suruh dia tanya sendiri en hubby which one he like wallet or kurta. 

MLP : Abah, suka tak wallet ni ?
En Hubby : Suka
MLP : Cantik tak ?
En hubby : Cantik, tapi wallet abah baru lagi
MLP : Abah nak tak ? Iqi nak hadiahkan*terkantoi sudah..konon nak surprise 
untuk abah. Abah, nak nak wallet ke nak kurta ?
{after me remind him what his abah's like}
En hubby : Mesti la kurta...{tersenyum dgn muka terkezut coz tak sangka kami nak surprisekan dia..hehe...}
MLP : Ok..{dgn muka puas hati ikut me ke kids's department}

Finally we found that kurta but not in KL...back to Bandar Baru Bangi dan bought it there.


Soft cotton Light brown kurta for abah


4 comments:

MizzTina said...

sweetnya... :)

Norma NML said...

@MizzTinaHehe..anak abah la katakan...:-)

Anonymous said...

Boleh tahu, beli kat kedai mane?

Norma NML said...

Kat kedai Kompleks Diamond...belakang Giant Bandar Baru Bangi tu..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...